Руснакът Даниил Медведев спечели 15-а титла в кариерата си. Бившият

...
Руснакът Даниил Медведев спечели 15-а титла в кариерата си. Бившият
Коментари Харесай

Даниил Медведев вдигна титлата във Виена след обрат над Шаповалов

Руснакът Даниил Медведев завоюва 15-а купа в кариерата си. Бившият лидер в международната класация победи в конкуренцията в зала във Виена от сериите АТП 500.

Във финала Медведев се наложи над канадеца Денис Шаповалов с 4:6, 6:3, 6:2 за 2 часа и 19 минути игра. По този метод той завоюва втори трофей този сезон след купата в Лос Кабос.

First event as a dad. First title as a dad ❤️ outlasts Shapovalov to triumph in Vienna!
— Tennis TV (@TennisTV)
Шаповалов бе този, който стартира по-добре във финала. Канадецът бе повел с 4:1 гейма с два пробива, когато лидерът в турнирната скица Медведев сподели признаци на пробуждане. Руснакът незабавно върна един от пробивите, само че не съумя да направи поврат и първият сет отиде на сметката на Шаповалов.

В началото на втория сет функциите се размениха и Медведев поведе с 4:1 гейма с два пробива, което му разреши бързо да възвърне равенството в мача. В решителния трети сет обаче инерцията бе напълно на страната на руснака, който поведе с 5:1 гейма и въпреки да пропусна шест мачбола, при седмия съумя да пречупи съпротивата на противника си.

За успеха Медведев ще вземе близо 440 000 евро от наградния фонд от общо 2,350 милиона евро, както 500 точки за международната класация, с които от понеделник се изкачва до трета позиция в нея.

Medvedev’s biggest title since the 2021 US Open
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР