Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път за финала

...
Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път за финала
Коментари Харесай

Медведев не даде сет на Циципас и вече гледа към детронирането на Джокович

Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път за финала на Откритото състезание на Австралия по тенис. Поставеният под №4 в схемата пласира 17 аса и отстрани Стефанос Циципас с 6:4, 6:2, 7:5 по-късно повече от два часа на полуфиналите в Мелбърн. За 25-годишния руснак това е 20-а поредна победа, а в разногласието за трофея след два дни ще се изправи против международния №1 и защитаващ купата си от шампионата Новак Джокович.

Daniil Domination is into his first final.

The world No.4 will face Novak Djokovic.
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Медведев имаше съществено преимущество в първите два сета, демонстрирайки доста солидна игра от дъното на корта, която му разреши да вземе и двете елементи. В третия сет той поведе с 3:1 и имаше преимущество от 40:15 при сервис на противника. В този миг се появиха съмнения в играта на Медведев и Циципас се възползва, с цел да върне пробива и при 3:4 в своя изгода даже имаше късмет за втори брейк, само че руснакът го отрази с ас, а по-късно материализира нов пробив за 6:5, което се оказа решаващо - 6:4, 6:2, 7:5.

" Не беше елементарно. В третия сет той направи съвсем същото, както против Рафа (Надал), когато обърна развоя на мача и по-късно стигна до успеха. Стегнах се, даже бях поуплашен в един миг. Все отново това е полуфинал в Големия шлем. Имах някои съмнения на мой сервис. При 3:4 той имаше брейкбол, само че в този основен миг направих ас. Останах в мача. При 5:5 направих няколко невероятни удари, пробив още веднъж. Успях да управлявам нервите си в края. Не знам какво щеше да стане, в случай че се беше стигнало до четвърти сет ", разяснява Медведев, който пласира 46 печеливши удара против едвам 19 на противника.

" Може би тежкият дуел с Рафа му се е отразил, тъй като още в първия сет видях, че има проблеми, когато го движа по корта. Това се стремях да върша до края ", добави той.

Медведев за повторно ще се бори за купа от Шлема след финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2019 година, когато загуби в пет сета от испанеца Рафаел Надал.

" Първият път играх против един от най-великите. Сега ще срещна различен от най-великите. Не знам какво ще се случи, само че опитът ми към този момент е по-голям. Нямам доста напрежение. Той в никакъв случай не е губил на край тук от осемте пъти до момента. Той има повече напрежение, с цел да гони Роджър (Федерер) и Рафа с купите от Големия шлем. Ако играя добре, мога да печеля. Той има доста повече опит, само че и доста повече какво да губи ", сподели Медведев.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР