Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата

...
Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Сефте: Медведев и Синер на 1/4-финал в Индиън Уелс

Руснакът Даниил Медведев се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Поставеният под номер 5 Медведев надви мъчно над германеца Александър Зверев с 6:7(5), 7:6(5), 7:5 и записа 17-а поредна победа, само че получи контузия и няма изясненост дали ще продължи присъединяване си в конкуренцията.

Руснакът изкълчи десния си гален при 2:3 гейма във втория сет и след здравна интервенция съумя да продължи и даже осъществя поврат след 3:16 часа игра. Той би трябвало да срещне испанеца Алехандро Давидович Фокина, само че първо ще се подложи на медицински проучвания и по-късно ще вземе решение.

" В момента, в който изкълчих глезена си, си помислих, че не е съществено, болката пристигна доста бързо и остро. Предположих, че някоя от връзките е леко повредена и по тази причина си помислих, че няма да мога да продължа. После физиотерапевтът ме превърза и взех решение да опитам. Най-странното беше, че нямах проблеми при тичането, само че ми беше по-трудно да вървя ", изясни Медведев.

Той добави, че ще премине скенер  и ще реши дали да продължи присъединяване си в шампионата.            

Номер 11 Яник Синер (Италия) също ще играе за първи път на четвъртфиналите в Индшиън Уелс, откакто се оправи с 37-годишния швейцарски деец Стан Вавринка с 6:1, 6:4. Синер чака защитаващия купата си и четвърти в схемата Тейлър Фриц (САЩ), който отстрани Мартон Фучович (Унгария) с 6:4, 6:3.

Водачът в схемата Карлос Алкарас (Испания) продължава напред след триумф над британеца Джак Дрейпър с 6:2, 2:0 и отричане на противника поради мускулна контузия в региона на корема.

На четвъртфиналите Алкарас ще срещне номер 8 Феликс Оже-Алиасим (Канада), който надви мъчно над представителя на домакините Томи Пол с 3:6, 6:3, 7:6(6), откакто избави шест мачбола.

Шампионът от 2021 година и десети подложен Камерън Нори (Великобритания) в профил номер 6 Андрей Рубльов (Русия) с 6:2, 6:4 и ще срещне американеца Франсис Тиафо, който постави завършек на мощната серия на чилийския квалификант Алехандро Табило след 6:4, 6:4.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР