Руснакът Даниил Медведев е шампион във Финалите на АТР за

...
Руснакът Даниил Медведев е шампион във Финалите на АТР за
Коментари Харесай

Медведев триумфира на последния Мастърс в Лондон след супер мач срещу Тийм

Руснакът Даниил Медведев е първенец във Финалите на АТР за 2020 година! Във превъзходния край в „ О2 Арена “ Медведев надви в три сета над Доминик Тийм след 4-6, 7-6(2), 6-4. Така 12 години, откакто Николай Давиденко завоюва първия шампионат в Лондон, още веднъж руснак победи при последното издание на конкуренцията в британската столица, а дуелът нощес се оказа и най-дългият в 12-годишната история на Финалите в Лондон.

Както и се очакваше, №3 и №4 в света изиграха прелестен мач, в който и двамата заслужаваха да бъдат спечелили. В тенис а обаче спечелилият е единствено един и в последния мач от сезона това се оказа този, който в хода на дуела съумя по превъзходен метод да промени тактиката си в търсене на триумфа.

Всеки един от трите сета бе равносилен, само че след изгубения първи руснакът стартира доста по-често да нарушава ритъма на противника си с ниски топки от слайс, както и високи, и неуместни към главната линия, с които караше Тийм да се съмнява в своята игра. Затова помагаха и изненадващо многото излизания към мрежата на по-младия от двамата, което постоянно водеше и до неточности при опита за минаващи на австриеца.

В хода на близо трите часа на корта двамата си осъществиха единствено по един пробив като съдбоносен бе този, който Медведев реализира за 3-2 в третия сет. Той пристигна чак при деветия му късмет по тази причина, само че след него руснакът не се поддаде на голямото напрежение, с цел да стигне до най-голямата купа в своята кариера.

Преди това след по-силно начало на руснака Тийм реализира единствения пробив в първата част. Във втория сет пък още веднъж австриецът бе по-близо до брейк, само че подобен нямаше, а в тайбрека Медведев сподели най-хубавото от себе си.

В последна сметка руснакът финишира дуела с 37 печеливши удара по отношение на 29 на противника. При непредизвиканите неточности Медведев бе с 30, а Тийм с 29.

Какво споделиха двамата незабавно след мача:

Тийм: „ Разбира се, че съм отчаян, само че и се гордея с метода, по който се оправих през цялата седмица. Даниил бе необикновен, още една страхотна година за теб. Надявам се да имаме още страхотни мачове през годините. Благодарности на моя тим за поддръжката, без аудитория тази поддръжка е още по-важна. Благодаря, че се грижите за мен, нямам самообладание за идващите страхотни години дружно. “

Медведев: „ Страхотен мач, може би една от най-хубавите ми победил играх три сета против необикновен състезател като Доминик. Поздравления по тази причина, което реализира дотук, името ти е в историята, към този момент завоюва и шампионат от Големия шлем. Надявам се да играем още доста мачове на огромни арени. “ „ Искам да благодаря на моя екип. Животът в балона не е доста елементарен. Благодаря на фамилията ми, на всички, които ме подкрепяха пред телевизионните екрани. Искам да благодаря на уредниците. Казах преди шампионата, че ще е необикновено първият и последният първенец в Лондон да е руснак, тъй че поздравления и за Николай Давиденко, който бе ентусиазъм за нас и се надявам да продължа по същите стъпки. “

Развитието на мача:

Двубоят стартира с леко преимущество на №4 в света, който завоюва доста по-лесно първите си два сервис гейма, до момента в който още в първия си Тийм трябваше да отразява брейкбол в гейм, траял над 10 минути.

Само че в петия гейм Тийм бе този, който проби, а въпросният брейк се оказа единствен в сета. Веднага по-късно австриецът затвърди пробива с гейм, минал през две равенства, а по-късно нямаше проблеми до края на сета, с цел да осъществя първия си сетбол за 6-4.

Втората част стартира по сходство на първата – по-лесни сервис геймове за Медведев до 2-2 и тежък подобен за него в петия. Само че този път руснакът съумя с ас да избави брейкбола и да си вземе подаването. По-големият късмет за Тийм бе при 3-3, когато имаше два шанса за пробив. При първия първенецът от US Open имаше съвършена позиция, само че пропусна едно елементарно воле на мрежата и в последна сметка Медведев още веднъж оцеля. В идващия гейм пък Тийм отрази и единствения брейкбол на противника в сета и по този начин се стигна до тайбрек.

Тийм бе в отлична серия от извоювани тайбрекове, а тук започва с минипробив още в първото разиграване. Но оттова насетне Медведев заигра на необикновено равнище и след 7-2 точки вкара мача в съдбоносен сет.

А в него психическото преимущество на руснака бе доста ясно очевидно и на корта. Медведев доминираше, а при Тийм грешките бяха прекомерно доста. Още в третия гейм имахме нова обстановка в мача – 0-40 в подаването на Доминатора, който въпреки всичко се измъкна. Това обаче не му бе допустимо в идващия сервис гейм, в който при общо шестия си брейкбол в сета Медведев реализира и първия си пробив в целия дуел. Но той бе изцяло задоволителен, тъй като след него руснакът не трепна, с цел да осъществя първия си мачбол и да узакони най-големия триумф в своята кариера и в сезон, приключил с 10 следващи победи за него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР