Руснакът Андрей Рубльов се класира за финала на турнира по

...
Руснакът Андрей Рубльов се класира за финала на турнира по
Коментари Харесай

Рубльов стигна финала в Монте Карло

Руснакът Андрей Рубльов се класира за финала на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Мастърс " 1000 в Монте Карло с награден фонд от 5 779 335 евро.

Поставеният под номер 5 в схемата Рубльов отстрани Тейлър Фриц (САЩ) с 5:7, 6:1, 6:3 за 2:07 часа. Руснакът загуби първия сет, доминираше напълно във втория, а при 3:2 в третия срещата беше прекратена за към два часа поради дъжд. След подновяването на играта той направи нов пробив за 4:2 и без проблеми затвори дуела.
 Рубльов е първият финалист в Монте Карло
Рубльов е първият финалист в Монте Карло

Руският тенисист надигра немския квалификант Ян-Ленард Щруф с 6:1, 7:6(5)

" Беше в действителност мъчно, изключително против Тейлър. Мисля, че изгубих три пъти против него, в това число в Индиън Уелс на полуфиналите. Беше мъчно душевен да играя против него, тъй като си мислех дали ще имам шансове. Започнах доста добре, а в последна сметка направихме страховит мач и съм удовлетворен от успеха ", сподели руснакът.

Рубльов се класира за повторно за финала в Монте Карло. Той загуби от Стефанос Циципас в Княжеството през 2021 година, само че 25-годишният тенисист ще се надява да прогони спомените за това отчаяние, когато срещне Холгер Руне или Яник Синер в неделния мач за трофея.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР