Руснакът Александър Овечкин може да счупи рекорда на Уейн Грецки

...
Руснакът Александър Овечкин може да счупи рекорда на Уейн Грецки
Коментари Харесай

Яромир Ягър: Овечкин може да подобри головия рекорд на Грецки

Руснакът Александър Овечкин може да счупи върха на Уейн Грецки за най-вече голове в историята на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. Това съобщи именитият чешки нападател Яромир Ягър. 35-годишният Овечкин е осми във безконечната ранглиста при голмайсторите със 706, а Грецки е водач с 894. Самият Ягър е трети със 766 попадения.

" Когато взех решение да играя три сезона в Русия, си давах сметка, че няма по какъв начин да подобря достижението на Грецки. Овечкин обаче е огромен голмайстор и такива не се срещат постоянно. Преди шест години споделих, че той няма късмет да го направи, само че за този интервал Овечкин доста се промени, стана доста по-ефективен състезател. Ако продължава да се труди по този метод, той има всички шансове да надмине достижението на Грецки ", разяснява 48-годишният Ягър.

Въпреки напредналата си възраст за спорт, Ягър продължава да се състезава за втородивизионния чешки клуб Кладно, на който е и притежател. " Ако имаше по какъв начин да взема в Кладно най-хубавите играчи в света, незабавно бих се спрял на Овечки и Конър МакДейвид от Едмънтън Ойлърс ", добави именитият чех, който е повторен първенец в НХЛ.

В момента Ягър се възвръща от травма, само че се надява да се завърне на леда за плейофите в чешкото състезание. " Тази година е друга от останалата, ден след ден ни преследва несигурността. Не съм упражнявал толкоз, колкото бих желал. Ще играя този сезон, желая да играя в плейофите и да оказа помощ на тима. Сега обаче не съм подготвен да оказа помощ на моя екип ", разяснява нападателят.

През миналия сезон Кладно изпадна от елита на Чехия, а Ягър записа 15 гола и 14 асистенции в 38 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР