Руснак, който се опита да предаде тайни на германското правителство

...
Руснак, който се опита да предаде тайни на германското правителство
Коментари Харесай

Русия арестува мъж за предполагаем шпионаж в ползва на Германия

Руснак, който се опита да съобщи секрети на немското държавно управление в подмяна на помощ за пренасяне там, получи 12 години затвор за държавна измяна, заяви съветски съд. Откакто Русия стартира нападението си против Украйна преди две години, управляващите повдигнаха обвинявания в държавна измяна против десетки хора, които тя упреква, че оказват помощ на Киев и Запада.

46-годишният гражданин на Омска област в Сибир е събрал секретна военна информация и се е " опитал да откри контакт " с немски чиновник, заяви регионалният съд в Омск. Службите за сигурност задържаха мъжа през юни 2023 година и го откриха във флашка, съдържаща координатите на съветски военни елементи, съгласно известия в локалните медии. Подсъдимият е бил стимулиран от предпочитание да получи " подпомагане за пренасяне в Германия за непрекъснато престояване " и е наказан на 12 години отнемане от независимост в наказателна колония при непоколебим режим, заяви съдът.

Предателството се санкционира с пожизнен затвор в Русия, само че правозащитни групи споделят, че Москва постоянно ползва обвиняване към опозиционни фигури и критици на нейната атака в Украйна. Службите за сигурност на ФСБ на Русия оповестиха през февруари, че са арестували руснака от Съединени американски щати за държавна измяна, откакто тя беше упрекната в набиране на средства за украинската войска.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР