Руското военно струпване край украинските граници означава, че президентът Владимир

...
Руското военно струпване край украинските граници означава, че президентът Владимир
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ:  Русия може да атакува Украйна в кратък срок

Руското военно скупчване край украинските граници значи, че президентът Владимир Путин може в къс период да подреди офанзива против Украйна, предизвести през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от Ройтерс. Той дойде на аудиенция през днешния ден в Киев за среща с президента Володимир Зеленски.

Очаква се в четвъртък американският държавен секретар да се срещне с сътрудниците си от Англия, Франция и Германия в Берлин.

Посещението на Блинкен в Украйна е единствено два дни преди срещата му с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева, в опит да понижат напрежението към Украйна.

В Киев посланик №1 на Съединени американски щати съобщи, че мощно се надява Русия да се придържа към пътя на дипломацията и мира.

„ Знаем, че има проекти да се усилят (руските) сили още повече в къс период и това дава на президента Путин опция, също в къс период, да предприеме спомагателни нападателни дейности против Украйна “, сподели Блинкен пред дипломати в посолството на Съединени американски щати в Киев.

Русия неколкократно е отричала да има каквито и да е проекти за офанзива над прилежаща Украйна.

Но във вторник висши американски представители обявиха, че Москва може да стартира инвазия „ във всеки един миг “.

Говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи пред кореспонденти, че скупчването на десетки хиляди съветски бойци край границата с Украйна е основало „ изключително рискова обстановка “.

Тя сподели, че „ всички варианти са на масата “ за да се избегне спор и добави, че „ Блинкен ясно ще подчертае, че има дипломатически път напред “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР