Руското военно ръководство вероятно е ангажирало ограничени високообучени елементи от

...
Руското военно ръководство вероятно е ангажирало ограничени високообучени елементи от
Коментари Харесай

Путин хвърля опитни елитни части от „Вагнер“ срещу Авдеевка

Руското военно управление евентуално е заело лимитирани високообучени детайли от групировката „ Вагнер “ за настъплението към Авдеевка, евентуално с цел да ускори неотдавнашните лимитирани тактически триумфи в региона. Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

На 25 март представителят на украинските Таврически отбранителни сили полковник Олексий Дмитрашкивски съобщи, че украинското разузнаване предвижда, че „ Вагнер “ може да се появи в посока Авдийвка.

На 26 март съветски консуматор на VK разгласява некролог, в който оповестява за гибелта на боеца от група „ Вагнер “ Евгений Малготин в Авдеевка на 20 март. В некролога се твърди, че Малготин е имал предходен боен опит и през 1992 година се е сражавал във 2-ри съветски доброволчески отряд на Армията на Република Сръбска (обикновено наричана Армията на босненските сърби).

Изглежда, че Малготин е бил умел войник и евентуално съставлява по-висок диаметър бойци, които съставляват силите за специфични интервенции на „ Вагнер “. Въпреки че „ Вагнер “ е заел в огромна степен сили, основани на наказани лица, за интервенциите край Бахмут, евентуално има контингент от по-качествени оператори на разнообразни места в Украйна.

Възможно е през последните седмици съветското военно управление да е решило да разположи избрани детайли на „ Вагнер “ в региона на Авдеевка, с цел да поддържа изтощените и по-нискокачествени детайли на Донецката национална република (ДНР) в напъните им да завладяват селището.

Ако такива бойци на „ Вагнер “ са се сражавали край Авдеевка, тяхното присъединяване може да помогне да се обяснят лимитираните тактически триумфи, реализирани в региона през последната седмица.

Руските военни блогъри също реагираха сдържано на известието на съветския президент Владимир Путин от 25 март, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус, което подсказва, че посланията на Путин са ориентирани по-скоро към западната, в сравнение с към локалната съветска публика.

Много военни блогъри и новинарски агрегатори просто ускориха разнообразни моменти от изявлението на Путин от 25 март, които изкуствено завишават опциите на съветската войска и отбранително-промишлената база (ОПБ) да поддържат продължителни военни старания, както и самото известие за разполагане на нуклеарни оръжия.

Един блогър вярно означи, че разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус не усъвършенства военното състояние на Русия в Украйна, като твърди, че вместо това съветските сили би трябвало да се приготвят за бъдеща украинска контраатака, и разкритикува продължаващите проблеми на съветското военно командване и организация.

Друг военнен блогър призна, че Путин е насочил известието си за разполагане на нуклеарни оръжия към Запада и похвали вероятността да бъде „ кошмарът “ на Съединени американски щати.

Слуховете за уволнението на командващия Източната група войски на Русия (Източен боен окръг) генерал-полковник Рустам Мурадов на 27 март провокираха приглушен и безсрамен отзив в съветското осведомително пространство.

Военните блогъри твърдяха, че съветските военни са уволнили Мурадов от длъжността пълководец на Източната група войски, само че сега ISW не може да ревизира тези изказвания.

Мурадов пое командването на съветския Източен боен окръг (ИВО) на 6 октомври 2022 година и през последните пет месеца ръководеше поредност от пагубни настъпателни интервенции, водени в западната част на Донецка област.

Един от военните блогъри твърди, че Мурадов е в „ отпуск “, което, както отбелязва блогърът, е еднакво на оставка. Други твърдяха, че отстраняването на Мурадов е позитивна стъпка, само че обявиха, че заместването на Мурадов е по-важно от неговото премахване.

Някои военни блогъри означиха, че Мурадов е виновен за забележителните съветски военни провали в западната част на Донецка област, в това число огромните загуби, понесени при нападението против Павловка през октомври-ноември 2022 година, и продължителните и несполучливи старания за завладяване на Въгледар.

Независимият съветски проверяващ орган „ Важни истории “ (iStories), базирайки се на източници, близки до съветския общоприет щаб, заяви, че съветският общоприет щаб упреква Мурадов в несръчност заради неуспехите на бойното поле и забележителните загуби в Западна Донецка област, в това число съвсем цялостното заличаване на татарския доброволчески батальон „ Алга “.

Един от известните блогъри твърди, че военните управляващи обмислят и уволнението на командващия Западния боен окръг генерал-полковник Евгений Никифоров, чиито сили работят по линията Купянск-Сватове-Кремина в Източна Украйна.

Основни заключения

Слуховете за уволнението на командващия Източната група войски на Русия (Източен боен окръг) генерал-полковник Рустам Мурадов на 27 март провокираха приглушена и цинична реакция в съветското осведомително пространство. Руските военни блогъри реагираха едва и на известието на съветския президент Владимир Путин от 25 март за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус, което акцентира, че посланията на Путин са ориентирани по-скоро към западната, в сравнение с към вътрешната съветска публика. Руското военно управление евентуално е заело лимитирани висококачествени детайли на група „ Вагнер “ за настъплението към Авдеевка, евентуално с цел да ускори неотдавнашните лимитирани тактически триумфи в региона. Руските сили реализираха незначителни триумфи в покрайнините на Сватово и съветските сили не престават наземните офанзиви по линията Купянск-Сватово-Кремина. Руските сили не престават сухопътните офанзиви във и към Бахмут и реализират триумфи в границите на Бахмут. Руските сили продължиха сухопътните офанзиви по линията Авдеевка – град Донецк. Изглежда, че Русия все по-често разпростира детайли на стандартни формирования на парче по цялата фронтова линия, в това число в Южна Украйна. Руските управляващи не престават да образуват нови доброволчески батальони, подчинени на нередовни формирования. Украински партизани направиха нахлуване с неподготвено взривно устройство (ИВУ) против чиновник на окупационните правоохранителни органи в Мариупол, Донецка област.
Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР