Руското военно министерство заяви, че Киев вече е блокиран и

...
Руското военно министерство заяви, че Киев вече е блокиран и
Коментари Харесай

Раздават оръжие на улицата в Киев, CNN засне Порошенко с калашник

Руското военно министерство съобщи, че Киев към този момент е блокиран и обграден и от западната част на града. Осъществена е връзка с частите, завладяли по-рано летището. " Руските военнослужещи подхващат всички ограничения за попречване на жертви измежду цивилното население ", декларират от Министерството на защитата на Русия.

Столицата на Украйна обаче към момента не се е предала. Кадри в обществените мреци демонстрират по какъв начин на улицата се раздава оръжие и всеки може да вземе от струпани на земята кутии. Включване онлайн на CNN сподели с автомат " Калашников " в ръце и някогашния президент Петро Порошенко, който спрягат за претендент да смени настоящия държавен глава Володимир Зеленски.

Кметът на Киев Виталий Кличко свика ексклузивен брифинг. Той призна, че обстановката е сложна и напрегната, само че увери, че украинската войска удържа отбранителната линия.

" Врагът желае да сложи столицата на колене и да унищожи вас дружно с нас. Всеки, който може да отбрани града, би трябвало да се причисли и да помогне на нашите бойци. Днес въоръжените сили на Украйна показват подвиг и всеотдайност в името на отечеството ", сподели Кличко.

Кметът прикани всички, които могат да защитят града, да оказват помощ на бойците.

" Градът влезе във фаза на защита. Сега в някои региони на столицата се чуват изстрели и детонации, които чувате - украинските военни обезвреждат диверсионните групи на руснаци. Врагът за жалост към този момент е проникнал ", добави Кличко.

Кметът на Киев прикани жителите да не снимат танковете и техниката на украинската войска, тъй като по този начин може да издадат позицията им. В същото време той моли жителите на Киев да оповестяват за " подозрителни предмети и белези за врагове ".

Руските военни сега правят интервенции към Киев и други украински градове. Снощи те превзеха летище " Антонов " на 25 км северно от центъра на Киев. Руските елементи съумяха да го задържат макар тежките боеве, разразили се в края на деня там.

От съветската страна допълват, че са дали доказателства на външното министерство на Франция за осъществявания от украински елементи геноцид в Донбас. Именно той и желанието на Украйна да влезе в НАТО послужи за предлог на съветската инвазия в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР