Руското външно министерство разкритикува американския вицепрезидент Майк Пенс, който направи

...
Руското външно министерство разкритикува американския вицепрезидент Майк Пенс, който направи
Коментари Харесай

Русия: Не искаме да прекрояваме границите на Балканите

Руското външно министерство разкритикува американския вицепрезидент Майк Пенс, който направи нова серия антируски изказвания в Черна гора, пишат македонски и сръбски издания.

В Подгорица дясната ръка на президент Доналд Тръмп заплаши водачите на Западните Балкани с мита за съветската опасност и обвинявайки нашата страна, че се пробва да промени принудително границите в района, се споделя в известие на външното ведомство.

„ Съединени американски щати и Европейски Съюз не се подвоумиха да подценен волята на гласоподавателите в Македония и не разрешиха на партията, която завоюва изборите на 11 декември, да образува държавно управление. Кой се меси във вътрешните работи и употребява мощ на Балканите? Москва или Вашингтон? ", показват от Кремъл.

На среща на върха на Адриатическата харта в Подгорица Майк Пенс съобщи: „ Както добре знаете, Русия продължава да се пробва да преначертае принудително интернационалните граници, а тук, в Западните Балкани, Русия поставя старания да дестабилизира региона, подкопавайки вашите демокрации, и да ви раздели едни от други и от останалата част на Европа ".

Македонският министър председател Зоран Заев е изискал от Вашингтон директна поддръжка в опитите на страната да стане пълновръстен член на НАТО. До този миг Гърция се противопоставяше на тази вероятност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР