Руското външно министерство привика френския шарже д`афер Джей Дхармадикари, за

...
Руското външно министерство привика френския шарже д`афер Джей Дхармадикари, за
Коментари Харесай

Москва скастри Франция заради твърдения за руски зверства в Буча

Руското външно министерство привика френския шарже д`афер Джей Дхармадикари, с цел да му връчи протестна нота против обявата за дейностите на съветските войски в Буча в Украйна , оповестява ТАСС.

От ведомството показват, че митингът е обвързван с изказвания, оповестени от френското посолство в обществените мрежи, по отношение на " зверствата, осъществени от съветските въоръжени сили в Буча и други украински градове ".

Допълва се, че на френския посланик е изтъкнато, че " голословните подправени обвинявания " против съветските военни са " изрично неприемливи ".

" Подобни обвинявания звучат изключително несвоевременно от страна на дипломатическата задача на страна, която доставя оръжие и муниции на украинската войска и по този метод прави всичко допустимо да продължи военните дейности ", акцентират от съветското Министерство на външните работи.

Министерството отбелязва, че съветската страна неведнъж е посочвала несъответствия в този " изфабрикуван агитационен случай ".

" Подобни провокативни изказвания на представители на вражески страни звучат още по-безпочвено, защото не видяхме никакви доказателства за така наречен " кръвопролитие в Буча " - нито имената на убитите, нито събитията и датите на гибелта им, нито съдебномедицински отчети ", акцентират от ведомството.
 От Буча Зеленски даде обещание победа над съветското зло
От Буча Зеленски даде обещание победа над съветското зло

Украинският водач посети града с президента на Молдова и министър председателите на Хърватия, Словения и Словакия

В този подтекст министерството напомни, че още през септември предходната година съветският външен министър Сергей Лавров е изискал от генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да поддържа започването на обективно следствие.

" Въпреки това западните страни не престават безпричинно да упрекват Русия в нещо, което тя в никакъв случай не е правила, и отхвърлят да видят явните закононарушения на киевския режим ", прибавят от ведомството.

- град северозападно от Киев, на 31 март предходната година, малко повече от месец откакто президентът Владимир Путин подреди на войските си да нахлуят в Украйна.

На 2 април предходната година бяха открити телата на минимум 20 души в цивилни облекла, някои със завързани ръце на гърба, лежащи на улица в предградието на града.

Прокуратурата в Киев твърди, че съветските сили са умъртвили към 1400 цивилни към Буча.
 Путин награди съветската бригада, упрекната за военни закононарушения в Буча
Путин награди съветската бригада, упрекната за военни закононарушения в Буча

Путин вижда " героизъм " и им дава званието " гвардейци за отбраната на родината и държавните ползи "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР