Руското външно министерство обвини САЩ, че застрашават сигурността на руски

...
Руското външно министерство обвини САЩ, че застрашават сигурността на руски
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че застрашават сигурността на нейни граждани

Руското външно министерство упрекна Съединени американски щати, че заплашват сигурността на съветски жители с плануваните обиски в съветското генерално консулство в Сан Франциско и в жилищата на дипломатите, съобщи Франс прес.
 
" Искането на американските управляващи основава директна опасност за сигурността на съветски жители. Американските специфични служби имат намерение на 2 септември да претърсят консулството в Сан Франциско, в това число жилищата на дипломатите ", написа говорителката на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова. Тя посочи, че обиските ще се правят от ФБР. Съединени американски щати дадоха на Русия период до през днешния ден да затвори генералното си консулство в Сан Франциско и две търговски представителства в Ню Йорк и Вашингтон.

Руски дипломати започнаха да напущат консулството в Сан Франциско
 
Новото ограничение на активността на дипломатическите задачи на Русия в Съединени американски щати е най-грубо нарушаване на интернационалното право, съобщи Захарова, представена от ТАСС.
 
С дейностите си Съединени американски щати вършат все по-тягостна към този момент комплицираната обстановка с двустранните връзки и подкопават опциите за взаимоотношение, в това число за решаването на настоящи интернационалните проблеми, сподели говорителката на съветското външно министерство.
 
" Изразяваме съдбоносен митинг против дейностите на Вашингтон, които подценяват интернационалното право. Както е признато в дипломатическата процедура си резервираме опцията за ответни ограничения. Това не е наш избор. Той ни бива натрапен ", съобщи Захарова.

Руски зам.-министър: Свикнали сме с американската интервенция
 
Междувременно стана ясно, че за малко гъст черен пушек се отделил от комин на консулството, само че съветските чиновници не са разрешили на пристигналите пожарникари да влязат в постройката.
 
Репортер на АП е чул излезли от постройката хора да споделят на пожарникарите, че няма проблем и че личният състав на консулството изгаря неуточнени предмети в камина.
 
Служителите на дипломатическата задача бързат да затворят едно от най-старите съветски консулства в Съединени американски щати, което би трябвало да стане най-късно на следващия ден, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР