Руското външно министерство нареди на служителите на посолството на САЩ,

...
Руското външно министерство нареди на служителите на посолството на САЩ,
Коментари Харесай

Русия нареди на дипломатите от САЩ да напуснат страната до края на януари

Руското външно министерство подреди на чиновниците на посолството на Съединени американски щати, които са били в Москва повече от три години, да изоставен Русия до 31 януари, заяви през днешния ден Руската осведомителна организация " Новости ", представена от Ройтерс.

Този ход беше подхванат, откакто посланикът на Русия в Съединени американски щати предходната седмица сподели, че 27 съветски дипломати и фамилиите им са били изгонени от Съединени американски щати и ще изоставен на 30 януари.

Все още няма коментар от посолството на Съединени американски щати в Москва.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще се срещнат в коридорите на съвещанието на Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), което ще се състои на 2 и 3 декември в Стокхолм, заяви през днешния ден на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" В коридорите на Съвета на външните министри на ОССЕ са планувани двустранни срещи на съветския външен министър с висшия представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз (Жозеп Борел), председателката на ОССЕ и шведска министърка на външните работи Ан Линде, генералния секретар на ОССЕ (Хелга Шмит), държавния секретар на Съединени американски щати (Антъни Блинкън), външните министри на Австрия, Англия, Унгария, Сърбия, Испания и Турция. Работи се също за договаряне на редица други срещи ", съобщи Захарова.

По-рано бе обявено, че присъединяване в Съвета са удостоверили 50 външни министри, в това число Сергей Лавров.

Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи, че в коридорите на съвещанието на Съвета Лавров и Блинкън ще могат да обсъдят подготовката на диалози сред водачите на Русия и Съединени американски щати, Владимир Путин и Джо Байдън.

Говорителят обаче означи, че към този момент няма прогрес в организацията на сходни диалози сред двамата президенти.

По думите му се работи за подготовката на такава среща, която най-вероятно ще се организира във видеоконферентен формат. Кремъл счита също по този начин, че срещата може да се състои до края на годината, само че точна дата към този момент не е съгласувана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР