Руското външно министерство коментира предложението на бившия ръководител на Мюнхенската

...
Руското външно министерство коментира предложението на бившия ръководител на Мюнхенската
Коментари Харесай

Руското външно министерство изключи посредничеството на четири държави в Украйна

Руското външно министерство разяснява предлагането на някогашния началник на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер за основаване на контактна група за Украйна. Той предложи в тази група да бъдат включени Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия. Руското ведомство не се съгласи с сходно предложение, като назова тези страни участници в спора на територията на Украйна.

„ С сходни подходи Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия не могат да претендират за ролята на неутрални медиатори, започващи мирния развой. Те не са заинтригувани от разрешаването на рецесията и вършат всичко, с цел да удължат борбата, доколкото е допустимо ", съобщи съветското външно министерство пред РИА Новости.

Тези страни постановиха противозаконни наказания против Русия, блокираха нейните задгранични активи и изискват основаването на арбитражен съд, който да накаже съветското управление. Те изнудват нашите другари, забранявайки им да си сътрудничат с Русия ", прибавиха от Министерство на външните работи.

Москва счита, че устойчивото споразумяване на спора е допустимо единствено посредством преустановяване на военните дейности и доставки на западни оръжия, признание на нови териториални действителности, демилитаризация и денацификация на Украйна, както и потвърждаване на нейния безпристрастен и извънблоков статус.

В момента страните от Запада, претендиращи за медиатори, не оферират нищо сходно, заключиха от Министерство на външните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР