Руското външно министерство извика българския посланик в Москва, предаде новинарската

...
Руското външно министерство извика българския посланик в Москва, предаде новинарската
Коментари Харесай

Русия връчи нота на българския посланик

Руското външно министерство извика българския дипломат в Москва, съобщи новинарската организация РИА Новости.

Българският дипломат бе извикан през днешния ден във външното министерство на Русия. Москва изрази митинг по отношение на експулсирането на настоятеля на Руската православна черква в София, се споделя в известие на съветското ведомство. 

" На 25 септември във външното министерство на Русия бе извикан посланикът на България Атанас Кръстин, на който бе изразен съдбоносен митинг по отношение на експулсирането от България под фиктивен претекст, по кощунствен и унизителен метод на настоятеля и на двама чиновници на подворието на Руската православна черква в София.

Бе маркирано, че следващата провокационна подигравка на българските управляващи, която изцяло се вписва в настоящите евроатлантически насоки за " битка с съветското въздействие ", неизбежно ще докара до неприятни последствия - на първо място за нейните основатели.

В същото време сме твърдо уверени, че техните проекти, целящи подкопаването на многовековните духовни връзки и традициите на другарство сред народите на Русия и България, нямат никакви вероятности и са обречени на неуспех ", се споделя в изказването на съветското външно министерство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР