Руското външно министерство излезе с официално изявление във връзка с

...
Руското външно министерство излезе с официално изявление във връзка с
Коментари Харесай

Русия отказа да осъди иранския удар срещу Израел

Руското външно министерство излезе с публично изказване по отношение на удара на Иран против Израел, който беше осъществен в неделя вечер с изстрелването на съвсем 300 дрона и ракети.
 
В коментар съветското външно министерство изрази " угриженост " от случая, само че отхвърли да осъди иранската офанзива, заявявайки, че тя е в сходство с Устава на Организация на обединените нации.
" Според иранското външно министерство това нахлуване е подхванато в границите на правото на самоотбрана в сходство с член 51 от Устава на Организация на обединените нации в отговор на офанзивите против ирански обекти в района, в това число нападението против постройката на консулския отдел на иранското посолство в Дамаск на 1 април, което страната ни остро осъди ", написа съветското външно министерство, представено от РБК. 
 
Министерството също по този начин акцентира, че Русия неведнъж е предупреждавала за " нерешените многочислени рецесии в Близкия изток, най-вече в зоната на палестинско-израелския спор ". Тези рецесии са " подхранвани от безотговорни провокативни дейности ", декларират от съветското външното министерство.
 
Официалният представител на отдела Мария Захарова изясни тази позиция с обстоятелството, че Израел не осъжда ударите на Украйна по територията на Русия.
 
" Припомнете ми по кое време Израел осъди най-малко един удар на режима в Киев по съветски райони? Не си спомняте? Аз също. Но си припомням постоянните изказвания в поддръжка на дейностите на Зеленски от израелски чиновници ", написа Захарова в канала си в Telegram.
 
 Постът на Мария Захарова Постът на Мария Захарова
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР