Руското ръководство се опитва да привлече повече доброволци, които да

...
Руското ръководство се опитва да привлече повече доброволци, които да
Коментари Харесай

Путин вдига двойно заплащането за доброволци във войната срещу Украйна

Руското управление се пробва да притегли повече доброволци, които да вземат участие във войната против Украйна, като предлага на бъдещите бойци повече пари, съобщи ДПА. 

Според декрет, подписан през днешния ден от президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975, всеки, който подпише контракт сред 1 август и 31 декември, с който се съгласява да бъде изпратен на фронта, ще получи еднократно заплащане от 400 000 рубли (4650 долара). Това е повече от двойно на досегашната сума от 195 000 рубли. Освен това се усилва и месечната заплата и по този начин тя става доста над междинния приход в Русия. 

Откакто през есента на 2022 година Русия стартира наложително активизиране на резервисти, тя разчита най-вече на финансови тласъци за набиране на бойци. Много райони оферират лични парични бонуси за сключване на контракт.

В Москва да вземем за пример от този месец е въведена еднократна награда 1,9 милиона рубли (22 000 долара) за контракти за една година или по-дълъг интервал. Няколко района усилиха през последните седмици специфичните заплащания, с цел да имат преимущество на национално ниво при набирането на нови бойци. 

В Санкт Петербург еднократната награда е 1,9 милиона рубли, в Ростовска област е 1,2 милиона рубли, а в Свердловска област – 400 000 рубли, което е и избраната от Кремъл минимална сума. 

В Москва и други съветски градове има разлепени плакати, които популяризират службата на фронта с атрактивни суми, изписани на постерите. Откакто доста хора, изключително в провинцията, печелят доста малко, подписването на контракт за наборна работа се счита за релативно елементарен метод за продобиване на забележителна сума пари по съветските стандарти. 

Министерството на защитата заяви този месец, че 190 000 руснаци са подписали такива контракти от началото на войната. През есента на 2022 година насилствената готовност, оповестена от Путин, провокира митинги и вълна от емиграция. Затова властта се пробва да реши кадровия проблем, като отделя повече средства за резервистите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР