Руското президентство коментира сдържано призива на чеченския лидер Рамзан Кадиров

...
Руското президентство коментира сдържано призива на чеченския лидер Рамзан Кадиров
Коментари Харесай

Песков предупреди Кадиров да избягва да говори с емоции

Руското президентство разяснява сдържано апела на чеченския водач Рамзан Кадиров да се употребяват нуклеарни оръжия като метод за справяне с украинската контраатака.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков прикани да се заобикаля говоренето с " страсти ". Това става в миг, когато директни закани, подмятания и предупреждения от Съединените щати (включително по неофициални канали) се насочат за рисковете от приложимост на нуклеарно оръжие в Украйна, само че и в миг, когато Украйна продължава да бележи триумфи на фронта, този път - в Херсонска област, съобщи Дневник.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски обяви, че силите на Киев са освободили още две обитаеми места - селата Архангелске и Миролюбовка - в анексираната от Русия Херсонска област. Успехите на украинската войска " не се лимитират до Лиман ", където е " най-медийната " победа в контраофанзивата, съобщи той, ден откакто армията отвоюва град Лиман в Донецка област - също част от анексираните територии.

Чеченското поделение на Росгвардия (бившите вътрешни войски) назова дейностите на Украйна в южната контраатака " крах ".

Предшестващата ги обаче интервенция в Лиман подтикна правилния съдружник на Кремъл Кадиров да заприказва за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие в Украйна. " По мое персонално мнение би трябвало да се подхващат по-драстични ограничения, в това число оповестяване на военно състояние в граничните региони и потреблението на на нуклеарни оръжия с невисок потенциал ", сподели той и подлага на критика управлението на министерството на защитата.

Говорителят на съветския президент Владимир Путин обясни преди малко, че " даже в тежки моменти вероятно страстите би трябвало да бъдат изключени без никакви оценки ". " Ръководителите на районите имат компетенции да показват менния, да дават оценки... в това число Рамзан Кадиров, който, както знаете, през цялото време на специфичната военна поерация (войната в Украйна - бел. ред.) доста прави и има доста огромен принос към провеждането ѝ. " Едновременно с това " избираме въпреки всичко да се придържаме към уравновесени, справедливи оценки ".

Кадиров също по този начин назова командира на частите, изтеглили се от Лиман, Александър Лапин, провинен за загубата. Това е част от наклонността, оформила се около триумфите на украинската контраатака, да се показват непосредствено командващите на терен като виновни за неуспехите на бойното поле.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР