Руското правителство ще трябва да завърши подготовката на целеви задачи

...
Руското правителство ще трябва да завърши подготовката на целеви задачи
Коментари Харесай

Руският Гособоронзаказ: Ракетите ни няма да свършат

Руското държавно управление ще би трябвало да приключи подготовката на целеви задания в основни области за облекчаване на потребностите на армията в най-кратки периоди. Те ще обгръщат необятен набор от оръжия и муниции, както и инфраструктурни уреди, превоз, връзки и доста други.

Изглежда, че някои изводи след резултатите от срещата на президента предходната седмица с членовете на новия Координационен съвет към държавното управление за облекчаване на потребностите на въоръжените сили на Руската федерация не закъсняха.

След като Владимир Путин изиска в подтекста на военна специфична интервенция в Украйна да се поеме по-висок ритъм на работа във всички области, в понеделник по време на съвещание на съвета, министър председателят Михаил Мишустин съобщи, че държавната отбранителна поръчка тази година може да бъде конкретизирана.

Има потребност потребностите да се съпоставят с опциите

„ В най-кратки периоди би трябвало да приключим подготовката на съответните цели в основни области. За да извършите това, е належащо тъкмо да оцените действителните потребности, да ги сравните с настоящите благоприятни условия на организациите във военно-промишления комплекс, а също и в други браншове на стопанската система ", сподели Мишустин.

" Помислете какво би трябвало да се направи, с цел да ги разширите и, несъмнено, осигурете вярното качество. От това зависи животът на тези, които през днешния ден са на първа линия “, съобщи на срещата ръководителят на кабинета.

Той добави, че при всичко изброено нагоре е значимо да се сътвори противоположна връзка от производители и консуматори. Тези, които създават отбранителни артикули, би трябвало бързо да получават противоположна връзка и на практика оферти за усъвършенстване, тъй че бранителите на Русия да могат да вземат решение проблемите си по-ефективно. В същото време би трябвало да се поправят механизмите за ръководство и да се сътвори строга система за надзор.

„ Трябва да се сформират подробни графици за всеки продукт и за всеки производител, в случай че е належащо, да се изготвят оферти за изясняване на държавната отбранителна поръчка и съответните документи, в това число тези, които координират доставката на първични материали и нужни съставни елементи “, инструктира Михаил Мишустин.

По думите му това се отнася освен за продуктите на отбранителната индустрия, само че и за ремонтно-възстановителните, строително-монтажните и други работи в профилирани инфраструктурни и обществени обекти, както и логистиката, превоза и известията, медицината.

Освен това е предписано да се управлява пълнотата на паричните надбавки, изплащани на военнослужещите, както и обществената сигурност на тях и техните фамилии.

На ръководителите на Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на изключителните обстановки и Росгвардия беше подредено да рапортуват за образуването на нуждата от изчезнала работа и услуги в натура и парично изражение и да показват своите оферти за уточнение на задачите, в това число времето за тяхното допустимо осъществяване.

Програмата не е статична

Може би един от основните моменти в днешното изявление на ръководителя на държавното управление на Руската федерация е тезата за уточняване на държавната отбранителна поръчка. Очевидно настоящата специфична военна интервенция в Украйна директно повлия на нуждата от сходна стъпка. Трябва да се означи, че тази година ще е належащо да се обясни този документ, може би не за първи път.

Военният специалист, шеф на списание „ Арсенал на Отечеството “ Алексей Леонков счита, че програмата за държавна отбранителна поръчка априори не е статична и би трябвало да бъде поправена. Такива дейности, да вземем за пример, към този момент имаше по време на интервенцията на нашите въздушно-космически сили в Сирия.

Имаше някои оръжейни комплекси и след потреблението им в действителни бойни условия те бяха поправени. За някои, откакто претърпяха рационализация, беше решено да се изоставят други. Съответно Русия към този момент има опит във внасянето на промени в планирането на работата на отбранителната индустрия директно по време на водене на военни дейности.

В същото време кръгът от най-актуалните въпроси в подтекста на държавната отбранителна поръчка-2022 е много транспарантен.

„ Държавната отбранителна поръчка беше увеличена с 15% за избрани типове въоръжение и логистика. Производството на същите муниции е увеличено. И муниции за стрелково оръжие, и муниции за артилерия и реактивни системи за залпов огън. Те засегнаха измененията в авиацията и морските високоточни системи ", съобщи Алексей Леонков.

" Тоест не ни свършват ракетите, не престават си. Но има въпрос по отношение на последващата им сериализация. Защото изрично не беше допустимо да се реши какъв брой ракети ще са нужни за СВО, заради което би трябвало да се уточни държавната отбранителна поръчка “, съобщи още Леонков в коментар за „ Эксперт “.

По думите му през 2023 година ще продължи корекцията на държавната отбранителна поръчка.

„ Промените ще обиден дроновете, информационните системи, системите за бойно взаимоотношение. Ще бъде прегледана работата на системите за противовъздушна защита, авиационните системи, които би трябвало да извършват задания по угнетяване на десантните линии на съперника, и системите за високоточно оръжие. Що се отнася до сухопътните сили, някои от техните комплекси също ще претърпят промени “, допусна специалистът.

В по-малка степен измененията могат да обиден средствата на стратегическите ракетни войски.

„ Програмите там остават настоящи и няма да има допълнения. Въпреки че може би ще бъде взето решение за смяна на броя на средствата за доставка на специфични заряди на територията на евентуален зложелател “, заключи Алексей Леонков.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР