Руското правителство ще поема и лечението на безплодие на войниците

...
Руското правителство ще поема и лечението на безплодие на войниците
Коментари Харесай

Русия ще съхранява сперматозоидите на мобилизираните във войната

Руското държавно управление ще поема и лекуването на неплодородие на бойците
Руското държавно управление ще заплати за съхранението на спермата и за лекуването на неплодородие на бойците, мобилизирани да се бият във войната против Украйна, заяви ръководителят на Руския съюз на юристите Игор Трунов, представен от ТАСС.

Той съобщи, че се е обърнал към съветския министър председател Михаил Мишустин с молба да бъде основана безвъзмездна криобанка от генетичен материал за мобилизираните, както и да бъдат направи промени в системата на наложителното здравно обезпечаване (CMI), тъй че мобилизираните и техните сътрудници да могат да получават безвъзмездни квоти за лекуване на неплодородие.

По думите на Трунов Министерството на здравеопазването на Русия е дало позитивен отговор на неговата молба.

„ Министерството на здравеопазването на Руската федерация дефинира опцията за финансова поддръжка от федералния бюджет за гратис опазване и предпазване на зародишни кафези (сперматозоиди) за жители, мобилизирани за присъединяване в специфичната военна интервенция за 2022-2024 година “, уточни юристът.

„ Последващо гратис потребление на консервиран генетичен материал за асистирани репродуктивни технологии се регламентира със закон при съществуване на показания в границите на наложителното здравно обезпечаване “, добави Трунов.

В бъдеще членовете на фамилиите на мобилизираните лица също ще могат да употребяват замразения биоматериал гратис, в случай че има индикации за това в границите на наложителното здравно обезпечаване.

От здравното министерство към момента не са коментирали известието на Трунов.

Президентът Владимир Путин разгласи по този начин наречената „ частична готовност “ на 300 000 руснаци през септември, в разгара на сполучливата контраатака на Украйна в лицето на нашествието на Москва. Реалният брой на мобилизираните руснаци не е прочут.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР