Руското правителство регистрира днес 672-ма починали от COVID-19 през последните

...
Руското правителство регистрира днес 672-ма починали от COVID-19 през последните
Коментари Харесай

„Делта“ докара черен COVID рекорд в Русия

Руското държавно управление записва през днешния ден 672-ма умряли от COVID-19 през последните 24 аса, нов пик от началото на епидемията, която още веднъж пламна в Русия с увеличение на случаите на разновидността „ Делта “ на ковид, оповестяват международните организации.

Това е. В страната бяха регистрирани и 21 042 нови случаи на болестта. Столицата Москва, главно огнище на епидемията в Русия, и Санкт Петербург са записали надлежно 108 и 115 нови жертви на COVID-19. Тези цифри са близки до мрачните им върхове, открити при започване на седмицата.

Броят на записаните от държавното управление смъртни случаи към този момент е 135 886, което прави Русия европейската страна с най-вече жертви на COVID-19. Статистическата организация „ Росстат “, която има по-широко определение за смъртните случаи, свързани с ковид, пресмята обаче, че още в края на април умрелите са били 270 000.

От средата на юни епидемията още веднъж се ускорява в страната поради мудна имунизационна акция и появяването на разновидността „ Делта “, който е доста по-заразен.

Кампанията за имунизиране стартира през декември с доста агитационен звук към " Спутник V ", водещата съветска ваксина, само че до момента е убедила единствено 23 милиона от общо 146 милиона руснаци, или 15 на 100 от популацията. Руският президент Владимир Путин се опълчи през вчерашния ден на наложително имунизиране в народен мащаб, само че насърчи руснаците да се ваксинират и да не се поддават на слуховете за имунизациите.
Снимка: Getty Images
Вече е в ход и стратегия по реваксиниране на тези, които са получили последната си доза преди 6 месеца или повече.

Град Москва, а след него и към 15 района, през последните седмици вкараха ограничаващи ограничения като връщане към отдалечена работа за част от чиновниците, наложителна имунизация за хората, които се грижат за лица с трайни увреждания, и навестяване на ресторант единствено със здравен пропуск.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР