Руското правителство поискало от Китай военно оборудване и друга подкрепа.

...
Руското правителство поискало от Китай военно оборудване и друга подкрепа.
Коментари Харесай

Политико: Русия иска военна помощ от Китай

Руското държавно управление поискало от Китай военно съоръжение и друга поддръжка. Това показа пред " Политико " американски представител в неделя, поискал да резервира анонимност. Това евентуално демонстрира, че Москва не е уверена в позициите си, откакто повече от две седмици се затруднява да навлезе по-дълбоко в Украйна.

Служителят не пожела да даде детайлности по отношение на настояването на Русия, както и по какъв метод Съединените щати са се сдобили с тази информация. Белият дом отхвърли да разяснява.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари акцията й за завладяване на столицата Киев и други основни райони беше спряна или доста забавена, най-много поради подкрепяната от Запада опозиция на Украйна. Изпращането на хиляди противотанкови и противовъздушни ракети, дружно с друго съвременно съоръжение, оказа помощ на украинските войски да унищожат съветските десетки бойни самолети, хеликоптери и други транспортни средства. Макар Русия да поддържа военно предимство, сериозните загуби трансфораха акцията й в призрачен сън.

Публикацията на " Политико " идва ден преди съветникът по националната сигурност Джейк Съливан да се срещне с Ян Джиечи, почитан посланик от Китай, в Рим, с цел да разиска съветската инвазия в Украйна.

По-рано в неделя Съливан сподели пред Си Ен Ен, че за Пекин " сигурно ще има последици при предприемането на огромни старания за отбягване на наказания или в случай че поддържа Русия да го направи ".

" Няма да позволим да има избавителен пояс за Русия от тези стопански наказания от която и да е страна по света ".

Водената от Съединени американски щати и Европа акция на стопански наказания против Русия накара Москва да търси повече икономическа помощ от Китай.

" Част от нашите златни и валутни запаси са в китайска валута, в юани ", сподели съветският финансов министър Антон Силуанов по време на неделно телевизионно изявление. " И виждаме какъв напън се упражнява от западните страни върху Китай, с цел да лимитират взаимната ни търговия с Китай ".

Военната поддръжка, за която Русия разчита на Китай, е по-малко ясна. Може би Москва търси " проучвателни диалози ", показва Майкъл Кофман, шеф по съветски учения в основания във Вирджиния мозъчен концерн CNA. Или " може да са чиповете това, от което в действителност се нуждаят ", акцентира той.

Но по-голямата част от полупроводниците, добавя Кофман, идват от Тайван, чието държавно управление наложи световни ограничавания за експорт към Русия.

Русия " несъмнено е изостанала с няколко години при доставките на съоръжение ", акцентира Кофман.

Начинът, по който китайският водач Си Цзинпин ще избере да поддържа Путин - с който се е срещал 38 пъти - може да даде явен сигнал за силата на техните връзки. Обикновено Русия е тази, която продава оръжия на Китай. Така че приемането на молбата ще подчертае променената динамичност.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР