Руското посолство в Кипър скоро ще започне да предоставя консулски

...
Руското посолство в Кипър скоро ще започне да предоставя консулски
Коментари Харесай

Русия планира да предоставя консулски услуги в Северен Кипър

Руското посолство в Кипър скоро ще стартира да дава консулски услуги в окупирания от Турция Кипър, съгласно депеша от съветската държавна осведомителна организация ТАСС, цитирайки представител на посолството.

" Ще стартираме да предоставяме консулски услуги в северната част на град Никозия в доста близко бъдеще. Работата ще се прави постоянно ", сподели организацията, цитирайки служителя.

  " Става въпрос за осъществяване на отговорностите на съветските управляващи към техните жители, живеещи в северната част на Кипър ", сподели той.

Всъщност съветският посланик, който не беше назван, обърна внимание на обстоятелството, че " няколко страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия и Франция, имат свои лични дипломатически задачи, занимаващи се с консулските въпроси в Северен Кипър ".

Във втори репортаж от Никозия ТАСС съобщи изказване на посланика на Руската федерация Мурат Зязиков, който акцентира, че " това решение, което зрее от дълго време, няма политически конотации " и че " е подбудено само от филантропични аргументи ". аргументи да се грижим за нашите съветски сънародници, живеещи в северната част на Кипър.

Според някои оценки, както оповестява ТАСС, повече от 50 000 съветски жители сега живеят в окупираните от Турция територии на републиката.

Що се отнася до позицията на Русия по кипърския проблем, съветският дипломат означи, че тя не се е трансформирала.

Русия, сподели той, " продължава да отстоява фундаментална позиция, поредно подкрепяйки всеобхватно, жизнеспособно и заслужено споразумяване в границите на известната интернационална правна рамка, заложена в [съответните] резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ".
 Ердоган може да отстъпи от позицията на Турция за Кипър
Ердоган може да отстъпи от позицията на Турция за Кипър

За да възвърне връзките с Европейски Съюз и да притегли вложения в Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР