Руското посолство в България публикува във фейсбук страницата си пост,

...
Руското посолство в България публикува във фейсбук страницата си пост,
Коментари Харесай

Руското посолство: Българи от Крим поканиха Радев, очаква го топъл и радушен прием

Руското посолство в България разгласява във фейсбук страницата си пост, гласящ, че ръководителят на кримската българска национално-културна автономност Иван Абажер кани президента Румен Радев да посети " съветския Крим, където ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет ".

Ето какво още написа в поста на посолството на РФ, появяващ се в деня на изборите и два дни след кандидат-президетския спор у нас, в който една от най-дискутираните тематики се оказа репликата на Радев за Крим:

" Председателят на кримската българска национално-културна автономност Иван Абажер съобщи, че Президентът на България Румен Радев би трябвало да посети съветския Крим, където на него ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет.

" От Балканите пристигнаха славянската книжовност и православието. Затова таман от Балканите би трябвало да пристигна и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети съветския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и дружелюбен банкет ", гласи известието на РФ в обществената мрежа.

Постът на съветското посолство у нас е съпроводен и с картата на Крим.



Изказването на ръководителя на кримската българска национално-културна автономност идва откакто по време на предизборния спор за " Дондуков " 2 Румен Радев съобщи, че Крим сега е съветски. Последна реакция от Украйна, която привика българския дипломат в Минск с цел да съобщи на българския президент, че изявлението му за Крим е неточно и недопустимо и изиска той да поправя изказването си.

" Няма никаква драма, въпросът е безусловно явен. Анексацията на Крим е в нарушаване с интернационалното право, само че както споделих на дебата - има действителности в политиката и сега Крим е съветски ", изясни Радев на другия ден.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на двамата претенденти за президенсткия пост, както и тези на политическите водачи, от 19 ч. на 21 ноември в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът публицистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на На живо във Фейсбук страницата на На живо във
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР