Руското подразделение на Бритиш американ табако (British American Tobacco -

...
Руското подразделение на Бритиш американ табако (British American Tobacco -
Коментари Харесай

Компания от Абу Даби с руски собственици купи бизнеса на Бритиш американ табако в Русия

Руското поделение на " Бритиш американ табако " (British American Tobacco - ВАТ), чието портфолио включва марките " Дънхил ", " Кент ", " Вог ", " Ротманс ", " Лъки страйк " и " Ява ", системата за нагряване на тютюн " гло " (glo) и еднократните изпарители " Вюз " (Vuse), мина в ръцете на компанията " Би Еф Ай холдинг " (BFI Holding) от Абу Даби, съобщи ТАСС, като се базира на федералната данъчна работа.

По данни на в. " Комерсант " " Би Еф Ай холдинг " е благосъстоятелност на Фарук Енер, Олег Барвин, Елена Заварзина, Андрей Осаволюк и Сергей Кудинов.

През 2022 година " Бритиш американ тобако " е заемал 23,6 от съветския тютюнев пазар, други 35,6 на 100 са били в ръцете на " Джапан тобако интернешънъл " (Japan Tobacco International - JTI), а 31,1 на 100 - под контрола на " Филип Морис " (Philip Morris).

В средата на септември " Бритиш американ табако " разгласи, че е завършил процедурата по продажбата на бизнеса си в Русия и Беларус.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР