Руското министерство на външните работи съобщи във вторник в поредица

...
Руското министерство на външните работи съобщи във вторник в поредица
Коментари Харесай

Русия обяви още европейски дипломати за персона нон грата

Руското министерство на външните работи заяви във вторник в поредност от изказвания, че афишира белгийски, нидерландски и австрийски дипломати за личност нон грата като отговор на експулсирането на съветски дипломати от страни от Европейски Съюз.

" В отговор на неприятелските дейности, 14 чиновници на посолството на Нидерландия в Москва и един чиновник на генералното консулство на Нидерландия в Санкт Петербург бяха оповестени за " личност нон грата ", оповестиха от министерството.

Пред посланика на Нидерландия е бил изразен съдбоносен митинг по отношение на решението на страната от 29 март за изгонването на 18 чиновници на съветското посолство в Хага, комерсиалното посланичество в Амстердам и Постоянното Представителство на Русия при Организацияата за възбрана на химическите оръжия.

Белгийският дипломат е бил извикан в Министерство на външните работи и му е бил деклариран съдбоносен митинг във връзка решението на Брюксел да изгони 21 чиновници на съветските задгранични служби в Белгия.

Връчена му е нота за оповестяване на белгийски дипломати за личност нон грата. Те имат период да изоставен страната до 3 май.

На австрийския дипломат в Москва е разгласен митинг против изгонването на четирима съветски дипломати. Като ответна мярка Москва афишира четирима дипломати от посолството на Австрия за личност нон грата. Те би трябвало да изоставен Русия до 24 април.

Русия изрази " изострен митинг и против голословното решение на управляващите в Люксембург да разгласят чиновник на съветското посолство в Люксембург за личност нон грата ". Подчертано е, че Москва си резервира правото за ответни ограничения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР