Руското Министерство на външните работи днес предупреди, че могат да

...
Руското Министерство на външните работи днес предупреди, че могат да
Коментари Харесай

Москва предупреждава за серия световни фалити, ако страните да плащат за руския газ в рубли

Руското Министерство на външните работи през днешния ден предизвести, че могат да настъпят серия банкрути в международен проект, в случай че вносителите откажат да заплащат за съветския газ в рубли, съобщи Ройтерс.

Министерството уточни също, че излизане на Русия от Световната комерсиална организация (СТО) ще бъде контрапродуктивно.

Руският президент Владимир Путин подреди на " Газпром " да приема единствено заплащания в рубли за доставките на природен газ за " вражески страни ".

Кремъл съобщи, че изключването на Русия от групата на огромните стопански системи Г-20, поискано от президента на Съединени американски щати Джо Байдън поради военните дейности в Украйна, няма да бъде съдбовно.

" Що се отнася до формата Г-20, той е значим ", посочи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи БГНЕС.

" Но в сегашната обстановка, когато множеството от участниците в този формат са в положение на икономическа война с нас, няма да се случи нищо съдбовно ", посочи той.

Газовият колос има още единствено четири дни, с цел да реши по какъв начин да трансферира в рубли продажбите за милиарди долари, означи Кремъл.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР