Руското министерство на правосъдието добави Михаил Касянов, който беше първият

...
Руското министерство на правосъдието добави Михаил Касянов, който беше първият
Коментари Харесай

Бивш министър-председател, който стана враг на Путин, е добавен към списъка с „чуждестранни агенти“ на Русия

Руското министерство на правораздаването добави Михаил Касянов, който беше първият министър председател на президента Владимир Путин, само че по-късно стана един от неговите съперници, към своя указател на „ задгранични сътрудници “.

Руското законодателство разрешава фигури и организации, получаващи пари или поддръжка отвън страната, да бъдат определяни като задгранични сътрудници, термин, чиито пейоративни конотации могат да подкопаят доверието в назначеното лице.

Законът, който необятно се употребява против опозиционни фигури и самостоятелни новинарски медии, също по този начин изисква материали, оповестени от упълномощено длъжностно лице, да носят очевиден отвод от отговорност, в който се споделя, че идват от непознат сътрудник.


В уеб страницата на министерството се споделя, че господин Касянов „ е взел участие в основаването и разпространяването на известия и материали на непознати сътрудници до безграничен кръг лица, разпространявал е погрешна информация по отношение на решенията, взети от държавните органи на Руската федерация и провеж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР