Руското министерство на отбраната твърди, че този месец американски бомбардировачи

...
Руското министерство на отбраната твърди, че този месец американски бомбардировачи
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че са репетирали ядрен удар срещу нея тази седмица |

Руското министерство на защитата твърди, че този месец американски бомбардировачи са репетирали нуклеарен удар против Русия от две разнообразни направления.

Според Москва самолетите са се доближили на 20 километра от съветската граница, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обвинението беше отправено в миг на засилено напрежение сред Русия и Съединени американски щати поради Украйна. Американски чиновници показват паника пред Ройтерс, че Русия може да нападне своята съседка, а Москва споделя, че това не е правилно, като на собствен ред упреква Съединени американски щати, НАТО и Украйна в провокативно и безконтролно държание.

По-рано през днешния ден ръководителите на генералните щабове на съветските и американските въоръжени сили Валерий Герасимов и Марк Мили организираха телефонен диалог.

А министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу съобщи във видеоконферентна връзка със своя китайски сътрудник, че Москва е забелязала доста усилване на интензивността на американски стратегически бомбардировачи, които - по думите му - са направили 30 полета покрай Русия този месец. Той твърди, че това е 2,5 пъти повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

Според него Съединени американски щати са направили симулация на нуклеарен удар против Русия този месец.

" Министърът на защитата акцентира, че при военните учения " Глоубъл тъндър " 10 американски стратегически бомбардировача са репетирали изстрелване на нуклеарни оръжия против Русия от източна и западна посока ", съобщи съветското министерство, цитирайки Шойгу.

" Минималната непосредственост до нашата държавна граница е била 20 километра " - твърди той.

Шойгу сподели още, че полетите на американски бомбардировачи покрай източните граници на Русия са били опасност и за Китай.

" На този декор руско-китайската съгласуваност се трансформира в стабилизиращ фактор в международен проект ", разяснява съветският министър на защитата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР