Руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са успели

...
Руското министерство на отбраната твърди, че руските войски са успели
Коментари Харесай

Русия обяви превземането на още едно село край Авдеевка и жп гара

Руското министерство на защитата твърди, че съветските войски са съумели да завладяват село Тоненкое в Донецка област на Украйна , която Русия назовава Донецка национална република (ДНР) - самопровъзгласила се " република ", анексирана от Русия. Тази информация бе публикувана от Руската работа на Би Би Си.

Село Тоненкое е ситуирани южно от село Орловка и западно от град Авдеевка. Преди войната популацията му е било към 120 души. Припомняме, че на 19 март

Освен това, съгласно министерството, съветските военни са завладяли жп гара Алабастровая, която се намира край село Клешчеевка  врайона на Бахмут.

Украйна не удостовери тази информация. В утринния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Тоненкое е посочено измежду обитаемоте места, където са били отблъснати офанзивите на съветските военни. Украинският мониторингов план Deep State заяви предходната седмица за напредването на съветските военни в региона на селото .

След като завзе мощните опорни пунктове на въоръжените сили на Украйна в Маринка и Авдеевка , съветската войска продължи настъпателните си дейности в западно направление, като в някои региони съумя, въпреки и постепенно, съумя да напредне.
 Лондон: Русия забавя, само че не стопира настъплението си в Донецка област
Лондон: Русия забавя, само че не стопира настъплението си в Донецка област

Недостигът на личен състав и муниции затруднява украинските сили да удържат позиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР