Руското министерство на отбраната съобщи, че Сергей Шойгу е инспектирал

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че Сергей Шойгу е инспектирал
Коментари Харесай

Русия обяви името на четвърти генерал, отговарящ за групировка в Украйна

Руското министерство на защитата заяви, че Сергей Шойгу е инспектирал и четвъртата формация на съветските войски в окупираните територии на Украйна . Въпросната група е групата " Запад ", като преди този момент министърът беше на ревизия на " Център " и " Юг ", а, оповестява " Интерфакс ".

Министерството на защитата оповестява в канала си в Telegram, че Шойгу е изслушал отчет от генерал-лейтенант Андрей Сичевой, пълководец на групировката, " за настоящата обстановка и бойните задания, изпълнявани в зоната на отговорност ".

Прави усещане, че като място се показва, че Шойгу е бил на " командния пункт ". При предходните известие не се даваше информация къде се е състояла инспекцията.
 Шойгу подреди на армията да унищожи далекобойните оръжия на Украйна
Шойгу подреди на армията да унищожи далекобойните оръжия на Украйна

Киев ги употребявал за обстрел на жилищните региони на Донбас и умишлени палежи на полета с пшеница

Генерал Сичевой е четвъртият пълководец на групировките в Украйна, а името му се разкрива за първи път от съветското министерство на защитата. Първо бяха разкрити генералите Александър Лапин и Сергей Суровикин (съответно " Център " и " Юг " ), а тази седмица бе посочено и името на Рустам Мурадов, сражавал се в Чечня и управлявал съветския контингент в Нагорни Карабах през 2021 година

След като е изслушал военачалник Сичевой, Шойгу е наредил да се усили " незабавното заличаване " на украински безпилотни самолети " над регионите, граничещи с Русия " . Вече има многочислени случаи на прехвръкване на дронове от украинска на съветска територия - за тях постоянно оповестяват губернаторите на пограничните региони.

Освен това, съгласно прессъобщението, Шойгу е призовавал за " твърда принуда " против обстрела на " освободените селища " поради идването на " нови средства за противопоставяне ".
 Британското разузнаване: Русия се отнася съществено към опцията за украинско контранастъпление
Британското разузнаване: Русия се отнася съществено към опцията за украинско контранастъпление

Москва е засилила отбранителните си позиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР