Руското министерство на отбраната съобщава, че в нощта на 16

...
Руското министерство на отбраната съобщава, че в нощта на 16
Коментари Харесай

Масирана украинска атака срещу Русия: Свалени са над 100 дрона, гори рафинерията в град Туапсе

Руското министерство на защитата оповестява, че в нощта на 16 против 17 май, системите за противовъздушна защита са свалили над 100 дрона. Според информация на украинските медии дронове са блъснали петролна рафинерия в съветския град Туапсе, Краснодарски край. В обекта е зародил пожар, предава УНИАН като се базира на известия в Telegram.

Местните поданици са показали, че офанзивата с БпЛА е била ориентирана точно против рафинерията в Туапсе, прецизира " Фокус ".

В същото време представители на локалния действен щаб декларират, че " вследствие на рухването на един от двата БпЛА е зародила детонация на територията на рафинерията ".

Твърди се, че службите за незабавна помощ са локализирали пожара и " няма жертви ". В обществените мрежи са се появили известия от локални поданици, че в града има спирания на връзката.

По-късно от Министерството на защитата на Русия оповестиха, че системите за Противовъздушна отбрана са свалили над 100 БпЛА.

" 51 БпЛА над територията на Кримския полуостров, 44 БпЛА над територията на Краснодарския край, 6 БпЛА над територията на Белгородска област и 1 над територията на Курск. През нощта военноморска авиация и патрулни катери на Черноморския флот унищожиха 6 безпилотни катера във водите на Черно море ", се показва в известието на съветското ведомство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР