Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането по погрешка

...
Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането по погрешка
Коментари Харесай

Русия призна, че е ударила свои по погрешка

Руското министерство на защитата призна през днешния ден за бомбардирането по простъпка на съветско населено място в западната част на Русия, съобщи " Франс прес ", като се базира на известие на ведомството.

Русия извърши тази заран към часа на случая, за който оповестява съветското министерство на защитата, масирани удари в Украйна.



Инцидентът е станал в Петропавловка, във Воронежска област. Населеното място се намира на 150 километра от границата с Украйна. Министерството на защитата на Русия загатва в известието си, разпратено до медиите, за " случаен гърмеж на арсенал ", превозен със аероплан на военновъздушните сили към 9 ч. локално време. В резултат на това Петропавловка е била разтърсена от детонации. Не се оповестява за жертви, само че са установени опустошения по седем здания, жителите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за краткотрайно настаняване, оповестява в " Телеграм " регионалният шеф на Воронежска област Александър Гусев.

Видеоклипове в обществени медии, чиято достоверност не може да бъде доказана, демонстрират хипотетични съществени вреди по няколко къщи.

Областният шеф Гусев загатва за " случайно стартиране " на ракетата, без да прецизира за какъв модел става дума, добавя ДПА.

По-рано през днешния ден Киев заяви, че Русия е обстрелвала през днешния ден Украйна на няколко талази с военни дронове, крилати и балистични ракети.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР