Руското Министерство на отбраната получило информация, че в индийския ВМФ

...
Руското Министерство на отбраната получило информация, че в индийския ВМФ
Коментари Харесай

DWN: Индия прецака Москва, пусна американци на руска атомна подводница

Руското Министерство на защитата получило информация, че в индийския ВМФ позволили американски представители до съветската атомна подводница „ Нерпа ”, която от 2011 година е дадена под аренда за прилагане, заяви Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Този случай може да докара до значителен изстудяване в връзките сред Русия и Индия. Американските военни са добре образовани механически експерти и не би трябвало да с изключи опцията, че те могат да съберат някаква информация, допуска немското издание. Преди това американската военна делегация посетила индийския авионосец „ Викрамадитя”, който преди този момент Индия купи от Русия.

Подводницата К-152 „ Нерпа” е дадена с контракт на Индия под аренда, защото продажбата на атомни подводници е неразрешена от интернационалните правила, разяснява изданието.

Инцидентът усложнява провеждането на нова договорка през декември по арендуването от Индия втора съветска подводница. Под опасност се оказва и понататъшното военнотехническо съдействие сред двете страни.

В последно време се вижда ясна ориентировка на Индия към Съединени американски щати. Първия белег за това пристигна откакто Дели се изтегли от взаимен план с Москва за изтребител пето потомство без основни аргументи.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР