Руското министерство на отбраната обяви, че тежката военна техника, използвана

...
Руското министерство на отбраната обяви, че тежката военна техника, използвана
Коментари Харесай

Путин опрости убийците от „Вагнер“, някои вече предават военната си техника на омразния си Шойгу


Руското министерство на защитата разгласи, че тежката военна техника, употребена от частната военна компания „ Вагнер “, ще бъде трансферирана към настоящите подразделения на въоръжените сили на Руската федерация.

Междувременно от пресслужбата на Федералната работа за сигурност (ФСБ) оповестиха, че е прекъснато наказателното дело за въоръжен протест, откакто е открито, че на 24 юни „ участниците в него са прекратили дейностите, ориентирани към осъществяване на закононарушение “.

Омилостивеният Путин предложи на някогашните пригожински наемници – множеството помилвани пандизчии, неизлежали присъдите си за убийства, изнасилвания и така нататък – да подпишат контракти с Министерството на защитата или с други силови структури. Дава им се опция и да се приберат у дома.

„ Който желае, може да отиде и в Беларус. Моето заричане ще бъде изпълнено. Повтарям: изборът е на всеки от вас, само че съм убеден, че това ще е избор на съветски воини, които са осъзнали своята трагическа неточност “, разгласи тържествено Путин.

Близкият до съветското министерство на „ защитата “ телеграм-канал «Рыбарь» заяви, че подразделения на „ Вагнер “ към този момент са влезнали на територията на Беларус дружно с оръжието и техниката си.

Самият Евгений Пригожин се е изнесъл от Русия със своя бизнес джет „ Ембраер Легаси 600 “ в посока Беларус, настояват от приложението за следене на полети Flightradar24. Самолетът попада в санкционния указател на американската Служба за надзор на задграничните активи като „ обвързван “ с създателя и досегашен горд водач на ЧВК „ Вагнер “, която от своя страна е оповестена за терористична организация от цивилизования свят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР