Руското министерство на отбраната обяви, че силите ѝ напълно са

...
Руското министерство на отбраната обяви, че силите ѝ напълно са
Коментари Харесай

Русия твърди, че е превзела Соледар, Украйна отрича - Свят

Руското министерство на защитата разгласи, че силите ѝ изцяло са овладели Соледар, а Въоръжените сили на Украйна отхвърлиха това да е станало.

Преди три дни завладяването на града в Донецка област бе оповестено от Готвача на Путин - предприемачът Евгений Пригожин, който управлява наемническата формация Вагнер. После се оказа, че кръвопролитните градове не престават по улиците на града.

Според говорителя на министерството на Сергей Шойгу ген. Игор Конашенков " освобождението " на Соледар е приключено в четвъртък вечерта. Според него градът има значимо значение за " продължение на сполучливи настъпателни дейности по донецкото направление ", а установяването на цялостен надзор над него разрешава " да се отреже пътят за доставяне на украинските войски в Артьомовск " (т.е. Бахмут), след котео да бъдат блокирани и обсадени (в " казан " или от най-малко три страни) оставащите там подразделения на армията.

Минути след изказването му обаче от Киев отхвърлиха информацията. Соледар не е високомерен, съобщи представителят на източната формация на войските на ВСУ Сергей Черевати.

" Не, това не е правилно. В града се водят боеве ", споделя той.

Черевати отхвърли да даде детайлности за обстановката в тази посока от съображения за сигурност.

Стратегическото значение на Соледар е оспорвано от някои наблюдаващи, само че той е значим за репутацията на съветските сили, а и усилва опциите за завземането на различен град - Бахмут.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР