Руското министерство на отбраната е в процес на закупуване на

...
Руското министерство на отбраната е в процес на закупуване на
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Русия ще купува ракети и артилерийски снаряди от КНДР

Руското министерство на защитата е в развой на закупуване на милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея за продължаващата си борба в Украйна, се споделя в отчет на американското разузнаване, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Американски почитан чиновник, поискал анонимност, при разискване на изводите в отчета сподели през вчерашния ден, че фактът, че Русия се обръща към изолираната страна Северна Корея, демонстрира, че „ съветските военни не престават да страдат от изострен дефицит на доставки в Украйна, дължащ се частично на контрола върху износа и частично на глобите “.

Служители от американското разузнаване считат, че руснаците може да се опитат да закупят в допълнение севернокорейско военно съоръжение и в бъдеще. Изводите на разузнаването на първо време бяха оповестени от в. „ Ню Йорк таймс “, отбелязва АП.

Констатациите на разузнаването са направени, откакто администрацията на президента Джо Байдън неотдавна удостовери, че през август съветската войска е получила доставка от създадени в Иран дронове за приложимост на бойното поле в Украйна.

Миналата седмица Белия дом сподели, че Русия е изправена пред механически проблеми, свързани с иранските дронове, получени от Техеран през август, с цел да бъдат употребявани във войната с Украйна.

Русия взе предишния месец безпилотни летателни апарати от сериите „ Мохаджер “ и „ Шахед “ като част от своя евентуален проект да придобие стотици ирански дронове, които да употребява в Украйна, показва АП.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР