Руското министерство на финансите обмисля да задели стотици милиарди рубли

...
Руското министерство на финансите обмисля да задели стотици милиарди рубли
Коментари Харесай

Русия обмисля да отпусне стотици милиарди за отслабване на рублата

Руското министерство на финансите обмисля да задели стотици милиарди рубли за закупуване на валута през 2023 година, написа вестник " Ведомости ", като се базира на плана " Основни насоки на бюджетната, данъчната и митническата тарифна политика ".
От документа следва, че спомагателните бюджетни доходи от петрол и газ през 2023 година ще възлизат на 939 милиарда рубли и съгласно източник, непосредствен до държавното управление, тази сума теоретично може да бъде разпределена за валутни интервенции за намаляване на рублата в границите на бюджетното предписание, което ще бъде обновено. На процедура обаче е малко евентуално съвсем целият трилион непотребни доходи да бъде употребен за закупуване на валута, прецизира източникът.

Годишният размер на така наречен съществени доходи от петрол и газ за интервала 2023-2025 година е избран в документа на 8 трилиона рубли. Сумите, които са по-високи от тях, се смятат за остатък от доходи. Досега тази стойност се определяше посредством пределната цена и размера на производството, само че в този момент, когато производството и износът понижават, е целесъобразно да се премине към безспорни стойности за базовите доходи от петрол и газ, съобщи Министерството на финансите. Спадът на индикаторите последва началото на военната интервенция в Украйна, на която бяха наложени наказания.
През последните месеци курсът на рублата е подложен на мощен санкционен напън заради административните ограничения и намаляващото търсене на задгранична валута от съветските вносители. Правителството неведнъж е подчертавало, че прекомерно мощната рубла е огромен проблем за бюджета. Министерството на финансите изясни, че повишаването на съветската валута с 1 рубла коства на бюджета сред 130 и 200 милиарда рубли.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР