Руското либерално радио “Ехото на Москва” е свалено от ефир,

...
Руското либерално радио “Ехото на Москва” е свалено от ефир,
Коментари Харесай

“Ехото на Москва” е свалено от ефир

Руското демократично радио “Ехото на Москва” е свалено от ефир, заяви Ройтерс, като цитира изказване в обществените медии на основния редактор на радиостанцията Алексей Венедиктов, един от най-влиятелните съветски публицисти.

Сайтовете на радиото и на телевизия “Дожд” също са частично недостъпни в Москва, откакто съветската прокуратура изиска ограничение на достъпа до тях.



Венедиктов добави, че ще оспори решението пред съда, означи ТАСС.

Пресслужбата на прокуратурата заяви през днешния ден, че ограничаващите ограничения са поискани “във връзка с целенасоченото и редовно издание на интернет уеб страниците на “Ехото на Москва” и телевизия "Дожд” на информация с апели за екстремистка активност и принуждение, както и на искрено лъжливи сведения за дейности на съветски военнослужещи в границите на провежданата” военна интервенция в Украйна. Прокуратурата е поискала от Федералната информационна работа да вземе ограничения “за ограничавана на достъпа до посочените осведомителни ресурси”.



Руските управляващи се пробват да засилят контрола над информацията на фона на нашествието в Украйна, отбелязва Франс прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР