Руско-украинската война е световна война по отношение на последствията и

...
Руско-украинската война е световна война по отношение на последствията и
Коментари Харесай

Полският посланик в ООН: За да има мир, руският империализъм трябва да бъде признат за идеология, заплашваща световния ред, както навремето за такава бе призната нацистката идеология

Руско-украинската война е международна война във връзка с следствията и въздействието върху стопанската система и международната политика. Това съобщи в изявление за полската осведомителна агенция  посланикът на Полша в Организация на обединените нации Кшищоф Щерски.
 
Според него развиването на събитията на украинско-руския фронт и вероятен поврат там ще бъде решителен за цялата международна сигурност през 2023 година " За поддържането на мира най-важният въпрос е: по какъв начин ще бъдат решени проблемите с Русия? Възможно ли е съветският империализъм да бъде приет за идеология, която заплашва международния ред, на същата основа, на която беше приет немският нацизъм? Ако това се случи, то би отворило пътя към повтаряне на решенията, взети след края на Втората международна война - отнемане на Руската федерация от инструментите да играе ролята на световна суперсила (включително в ООН), изправяне на военните нарушители в униформи и костюми, в това число Путин, пред интернационалния съд, погашение на военни репарации и други сходни събития ", счита Щерски.
 
Той отбелязва, че в случай че опцията за " възобновяване на реда " победи и репутацията на Путин бъде избавена, това може да стане " последният гвоздей в ковчега на следвоенния ред, символизиран от правилата на Хартата на Организация на обединените нации ". Полският дипломат акцентира, че доста страни към момента възприемат войната в Украйна като " нова глава от Студената война ". Някои също по този начин поддържат Русия или заради икономическа или военна взаимозависимост от нея, или тъй като не желаят Западът да излезе победител.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР