Руско-украинска война ПолитикаТурция затваря Босфора и Дарданелите за руски бойни

...
Руско-украинска война ПолитикаТурция затваря Босфора и Дарданелите за руски бойни
Коментари Харесай

Украйна устоява на инвазията, а Русия е все по-изолирана

Руско-украинска война ПолитикаТурция затваря Босфора и Дарданелите за съветски бойни корабиПолитикаОбновенаЗа първи път в историята: Европейски Съюз публично ще доставя Украйна с оръжия
Политическата и икономическа изолираност на Русия се задълбочи в понеделник, когато нейните сили срещат твърда опозиция в столицата на Украйна и други градове при най-голямото нахлуване против европейска страна след Втората международна война.

Президентът Владимир Путин приведе в нараснала бойна подготвеност съветското нуклеарно оръжие в неделя, изправен пред голям брой наложени от Запада репресии поради войната му в Украйна. Властите в Киев оповестиха, че опитите на съветските сухопътни сили да завладяват градски центрове са отблъснати.

Взривове се чуха преди зазоряване през днешния ден в столицата Киев и в огромния град Харков, заяви Държавната работа за специфични връзки и отбрана на информацията.

Украйна съобщи, че договарянията с Москва без предварителни условия ще се водят на белоруско-украинската граница. Руската осведомителна организация ТАСС цитира неидентифициран източник, съгласно който договарянията ще стартират в понеделник сутринта.

Американският президент Джо Байдън ще бъде хазаин на диалог със съдружници и сътрудници в понеделник за съгласуване на обединен отговор, заяви Белият дом.

Съединените щати обявиха, че Путин ескалира войната с „ рискова изразителност “ по отношение на нуклеарната позиция на Русия, на фона на признаци, че съветските сили се готвят да обсадят огромните градове.

Докато валят ракети, близо 400 000 цивилни, най-вече дами и деца, са избягали в прилежащи страни, заяви организацията за подкрепяне на Организация на обединените нации.

Старши американският чиновник по защитата сподели пред Reuters, че Русия до момента е изстреляла повече от 350 ракети по украински цели, като някои са поразили цивилна инфраструктура.

Изглежда, че те възприемат тактиката на обсадата. Всеки, който всеки учещ военната тактичност и тактика, ще ви каже, че когато предприемете тактичност на блокада, това усилва вероятността от странични вреди “, сподели служителят, поискал анонимност.

Той се базира на съветската атака в град Чернигов, северно от Киев, където украинските управляващи обявиха, че жилищна постройка е била запалена, откакто е била ударена от ракета рано сутринта в понеделник.

Ракетите са блъснали и различен северен град – Житомир, заяви командването на украинските сухопътни войски.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели по телефона на английския министър председател Борис Джонсън в неделя, че идващите 24 часа ще бъдат от решаващо значение за Украйна.

Засега съветската атака не може да претендира за огромни победи. Руснаците не са завладяли нито един украински град, не управляват въздушното пространство на Украйна и нейните войски остават на към 30 км от центъра на Киев за втори ден, сподели американският чиновник.

Русия назовава дейностите си в Украйна „ специфична интервенция “, която съгласно нея не е предопределена да окупира територия, а да унищожи военните качества на южната си съседка и да залови рискови националисти.
Безпрецедентни наказания
Водените от Запада политически, стратегически, стопански и корпоративни наказания са невиждани по своя обсег и съгласуваност, а има и спомагателни обещания за военна поддръжка за въоръжени сили на Украйна.

Рублата падна с близо 30% до най-ниското си равнище по отношение на $, откакто западните страни в събота оповестиха сурови наказания, в това число блокиране на някои банки от интернационалната система за заплащания SWIFT.

Няколко европейски дъщерни сдружения на „ Сбербанк “, която е благосъстоятелност на съветското държавно управление, банкрутират или е евентуално да банкрутират заради репутационната цена на войната в Украйна, заяви Европейската централна банка.

Руската централна банка се опита да овладее разширяващите се последствия от глобите, заявявайки, че ще възобнови пазаруването на злато на вътрешния пазар, като започва аукцион за назад изкупуване без предел и облекчение на рестриктивните мерки върху отворените валутни позиции на банките.

Япония съобщи, че е била помолена да се причисли към ограниченията, блокиращи Русия от SWIFT, и също по този начин обмисля налагането на наказания против някои лица в Беларус, която е основен съдружник на Путин в неговата инвазия против демократичната нация.

Референдум в Беларус в неделя утвърди нова конституция, отхвърляща неядрения статут на страната.

Европейският съюз в неделя реши за първи път в историята си да доставя оръжия на воюваща страна, като даде обещание оръжия, в това число бойни самолети, за Украйна.

Германия, която към този момент беше замразила подводния газопровод „ Северен поток 2 “, съобщи, че ще усили доста разноските си за защита, отказвайки се от десетилетната си политика да отхвърля военното си въздействие.

Президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази поддръжка за участието на Украйна в Европейски Съюз, като в изявление за Euronews сподели, че „ те са едни от нас “.

Европейският съюз и Канада затвориха въздушното си пространство за всевъзможни съветски самолети, принуждавайки съветската самолетна компания „ Аерофлот “ да анулира всички полети до европейски дестинации до второ разпореждане. Съединените щати и Франция приканиха своите жители да обмислят неотложно овакантяване на Русия.

Европейски Съюз забрани и съветските медии RT и Sputnik.

Корпоративните колоси също започнаха дейности. Британската петролна компания BP, най-големият задграничен вложител в Русия, съобщи, че ще се откаже от каузи си в държавната петролна компания „ Роснефт “, струващ най-малко 25 милиарда $.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации свика за понеделник рядко изключително съвещание в Ню Йорк.

По света се организират непрекъснати митинги против нашествието на Путин, в това число в Русия, където близо 6000 души бяха арестувани на антивоенни митинги от четвъртък до момента, заяви наблюдаващият на митингите OVD-Info.

Десетки хиляди хора в цяла Европа стачкуваха, в това число над 100 000 в Берлин.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР