Руско-украинска война ПолитикаКитай за войната в Украйна: Не наливайте масло

...
Руско-украинска война ПолитикаКитай за войната в Украйна: Не наливайте масло
Коментари Харесай

Русия иска да конфискува активите на бягащите западни компании

Руско-украинска война ПолитикаКитай за войната в Украйна: Не наливайте масло в огъняПолитикаСъпротивата на украинците изненадва и забавя Русия
Председателят на ръководещата партия в Русия предлага страната да конфискува активите на западните компании, които афишират, че напущат страната в израз на протест поради войната в Украйна.

Решението на някои западни компании да закрият бизнеса си в Руската федерация е умишлен банкрут. Единна Русия предлага да национализира производството им “, съобщи ръководителят на „ Единна Русия “ Андрей Турчак, представен от организация ТАСС.

Той счита, че Западът е почнал „ санкционна война “ против Русия, която включва освен държавни управления, а и частни компании. Думите му са разследване на изтеглянето на десетки западни компании от Руската федерация. Сред тях бе и мебелната IKEA, чиито магазини бяха препълнени с хора незабавно след оповестяването на решението ѝ.

Турчак добави, че решенията за закриване на производството на западни компании ще доведат до съкращаването на огромен брой съветски служащи.

Това е същинска война и то не към този момент против Русия като цяло, а против съветските жители и ние няма да гледаме безучастно, а ще приемем ответни ограничения, действайки по законите на военно време “, сподели в умозаключение Турчак.

Опасения от сходна конфискация показаха предходната седмица и няколко западни банки, чиито експозиции в страната надвишават 30 милиарда $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР