Руско-украинска война ПолитикаСедни с мен, не хапя“: Зеленски настоява за

...
Руско-украинска война ПолитикаСедни с мен, не хапя“: Зеленски настоява за
Коментари Харесай

Първо споразумение: Русия и Украйна се договориха за хуманитарни коридори

Руско-украинска война Политика„ Седни с мен, не ухапвам “: Зеленски упорства за диалог с ПутинПолитикаСлед диалог с Путин Макрон предвижда, че „ най-лошото следва “
Вторият кръг от договарянията за мир сред Русия и Украйна не са дали резултатите, на които се надява Киев. Това обявиха украинските договарящи, представени от Reuters. Страните са постигнали съгласие само за основаване на филантропични коридори за евакуация на цивилни.

Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк съобщи, че двете страни плануват допустимо краткотрайно преустановяване на огъня, с цел да се даде опция за евакуацията.

Тоест, не на всички места, а единствено на тези места, където ще бъдат ситуирани самите филантропични коридори, ще бъде допустимо преустановяване на огъня по време на евакуацията “, сподели той.

Постигнато е и съгласие за доставката на медикаменти и храна до местата, където се водят най-ожесточени боеве.

The second round of negotiations is over. Unfortunately, the results Ukraine needs are not yet achieved. There is a solution only for the organization of humanitarian corridors... pic.twitter.com/0vS72cwYSX
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 3, 2022

Това е първият път, в който двете страни се спогаждат за някакъв прогрес, откакто Русия нахлу в Украйна преди седмица.

Подоляк обаче сподели, че резултатът не дава отговор на очакванията на Киев.

За наше огромно страдание не получихме резултатите, на които разчитахме “, сподели той, без да прецизира.

„ Единственото, което мога да кажа, е, че обсъдихме задоволително в детайли филантропичния аспект, тъй като много градове в този момент са заобиколени. Има трагична обстановка с медикаменти, храна и евакуация “, сподели Подоляк.

Друг съветски договарящ, националистическият народен представител Леонид Слуцки, сподели, че споразуменията ще бъдат „ изпълнени в близко бъдеще “.

Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински удостовери казаното от представителите на Украйна пред няколко съветски медии.

Вторите договаряния за мир бяха извършени още веднъж в Беларус - наоколо до границата с Полша в така наречен Беловежката гора. Разговорът сред договарящите през днешния ден е траял два часа и половина - доста по-кратък от първия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР