Руският здравен регулатор изрази загриженост относно препродажбата онлайн на фармацевтични

...
Руският здравен регулатор изрази загриженост относно препродажбата онлайн на фармацевтични
Коментари Харесай

Появи се черен пазар на лекарства в Русия

Руският здравен регулатор изрази угриженост по отношение на препродажбата онлайн на фармацевтични медикаменти. Някои от тях бяха разпродадени поради появилия се боязън от дефицит и повишение на цените поради западните наказания.

Въпреки че интернационалните наказания не включват вносните медикаменти, в медиите се появиха предизвестия, че съветските фармацевтични компании могат да останат без нужните първични материали и съставни елементи.

В изказване от през днешния ден държавният здравен регулатор Росздравнадзор съобщи, че " отбелязва случаи на лица, които интензивно препродават медикаменти посредством обществените мрежи и пазари ".

Той предизвести, че в такива случаи купувачът не може да бъде сигурен в качеството на закупения артикул, което може да докара до " непредсказуеми трагични последствия ".

Миналата седмица Министерството на здравеопазването на Русия заяви, че има дефицит на някои медикаменти, като свърза това с паническото пазаруване и прикани хората да се въздържат от закупуване на спомагателни количества.

Регулаторният орган не загатва за дефицита и не дава детайлности за ограниченията, които ще бъдат подхванати за ограничение на препродажбата на медикаменти, която съгласно него е " в нарушаване на закона ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР