Руският завод ще започне производството на Москвич през декември, обяви

...
Руският завод ще започне производството на Москвич през декември, обяви
Коментари Харесай

„Москвич” започва да „бълва” коли през декември

Руският цех ще стартира производството на „ Москвич ” през декември, разгласи кметът на Москва Сергей Собянин, това става след изтеглянето на Renault от Русия преди повече от шест месеца.

През май Собянин съобщи, че производството на съветската машина ще резервира хиляди работни места, само че някогашният цех на Режията Avtoframos, преименуван на Moscow Automobile Factory Moskvich, боксува от този момент.

" Автомобилната промишленост се отпусна сериозна тази година, само че все пак, аз се надявам, че ще стартираме завода на „ Москвич ” през декември благодарение на министерството на промишлеността и търговията, ” написа Auto News, базирайки се на организация Interfax.

Moskvich (московчанин) спря произвеждане преди към две десетилетия. От завода обявиха подготвеност да произведат 50 000 коли през 2023 година, като тази година ще създадат 600 бройки, 200 от които електрически.

Кметската администрация на Москва и най-големият съветски производител на камиони Kamaz се споразумяха през август да влагат 5 милиарда рубли (160 млн. лева.) в завода.

Kamaz търси непознати сътрудници, с цел да създава коли в Москва. Източници загатват, че подобен може да е китайският JAC, който да даде дизайн, инженерен ноу-хау и платформа.

Още по тематиката четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР