Руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов може да се

...
Руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов може да се
Коментари Харесай

Руски висш дипломат може да обсъди с Хамас евентуалното освобождаване на заложници

Руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов може да се срещне с представители на " Хамас " в Катар през идната седмица и да разиска възможното освобождение на заложниците, хванати по време на нападението против Израел преди седмица, заяви съветската организация РИА Новости, съобщи Ройтерс.

Богданов съобщи пред РИА, че отива в Катар и нормално се среща с представители на " Хамас " всякога, когато е там.

" Ако те желаят, ние постоянно поддържаме контакт. Освен това в тази обстановка такава (среща) е потребна за решение на на практика въпроси, в това число освобождението на заложниците ", сподели Богданов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Хамас " извърши най-смъртоносната офанзива в историята на Израел преди седмица, като умъртви повече от 1300 души и води десетки заложници в Газа. Израел отговори с най-интензивните въздушни удари по време на 75-годишния си спор с палестинците. Властите в Газа оповестиха, че са убити 1 900 души.

Русия изготви план за резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваващ за филантропично преустановяване на огъня. Президентът Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че предстоящата израелска сухопътна интервенция на израелската войска в Газа ще докара до " безусловно недопустимо " равнище на цивилни жертви.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР