Руският военен пилот Максим Кузминов, който избяга с хеликоптера си

...
Руският военен пилот Максим Кузминов, който избяга с хеликоптера си
Коментари Харесай

Застреляха руския пилот, избягал с военен хеликоптер в Украйна

Руският боен водач Максим Кузминов, който избяга с хеликоптера си Ми-8 в Украйна през август 2023 година, е открит мъртъв в Испания. Това оповестява Андрей Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на Украйна пред локални медии. 

" Потвърждаваме обстоятелството на гибелта ", сбит е той. От ГУР не разкриват събитията към гибелта на Кузминов. 

Руски военни блогъри оповестяват в телеграм, че тялото на Кузминов е намерено с няколко огнестрелни рани в под земята паркинг в крайбрежното градче Виляхойоса, край Валенсия.

„ Той реши да се реалокира в Испания, вместо да бъде тук. От това, което знаем: той предложения някогашната си жена при себе си и е открит убит “, сподели източник от разузнаването пред " Украинская истина ".

През август 2023 година съветски боен хеликоптер Ми-8 кацна в една от военните бази на украинските въоръжени сили. От военното разузнаване в Киев тогава оповестиха, че това е резултат от спецакция, траяла повече от 6 месеца. Украинското разузнаване е вербувало водача на Ми-8 АМТШ да се съобщи с машината. В същото време, други двама членове на екипажа, бордов механик и навигатор починаха.

Хеликоптерът е пилотиран точно от Максим Кузминов. Той е получил премия - 500 хиляди $. 

Русия неведнъж е заплашвала с ликвидиране Кузминов като " изменник ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР