Руският военен блогър Игор Гиркин отправи поредната си критика към

...
Руският военен блогър Игор Гиркин отправи поредната си критика към
Коментари Харесай

Игор Гиркин пита: Съществува ли Путин изобщо?

Руският боен блогър Игор Гиркин насочи следващата си рецензия към Владимир Путин, като назова съветския президент „ въздържан боен водач “ и го съпостави с мумия.

Гиркин, прочут също като Стрелков, беше някогашен пълководец на сепаратистките сили в региона на Донбас в Украйна, който стана прочут след 2014 година В своя канал в Telegram той неведнъж осъжда съветския боен истаблишмънт, по-специално Путин, за метода, по който организират цялостната огромна инвазия в Украйна.


В последния си ядосан изблик, изработен във видео, оповестено в Twitter от украинския консултант по вътрешните работи Антон Геращенко, Гиркин прочита въпрос дали съветският президент е съумял да „ наруши обещанието си да не убива Володимир Зеленски “.

През февруари някогашният израелски министър председател Нафтали Бенет, който за малко беше медиатор при започване на войната на Русия с Украйна, сподели, че е получил заричане от Путин да не убива украинския президент.

Усмихвайки се, Гиркин стартира отговора си с думите:

„ Въз основа на държанието на Путин въпросът, който имам, е има ли въобще Путин? Как е допустимо висшият главнокомандващ самичък да се отдръпна от войната? Хора от най-близкото му обграждане намерено се бият между тях и с дейностите си подкопават стабилността на фронта, само че той не реагира по никакъв метод. “

Гиркин разяснява, че представителят на Кремъл Дмитрий Песков непрекъснато споделя, че нещо се рапортува на президента. Затова той пита:

„ Къде е той въобще? Е, можете да докладвате и на мумии “.

Гиркин сподели, че „ една мумия лъже “ и „ мумията мълчи “, заключвайки, че „ изходът е явен “.

„ Точно по този начин наподобява държанието на висшия главнокомандващ у нас “, сподели той, представен от Newsweek.

В петък Путин сподели, че дълго чаканата контраатака на Украйна е почнала, само че Киев „ не е постигнал задачите си в никоя област на бойните дейности “.

Путин също по този начин сподели, че украинските сили са претърпели обилни загуби в разкритията, които съгласно мозъчния концерн Института за проучване на войната са „ удивително отклоняване “ от предходния му метод да не разисква действителностите на бойното поле.

Украинските сили оповестиха в събота, че са напреднали в елементи от фронтовата линия покрай Бахмут. Те даже оповестиха, че са завладяли първото си село като резултат от контраофанзивата.

Руският президент не е единственият, който Гиркин подлага на критика във войната. Военният блогър предходната седмица упрекна шефа на групата наемници „ Вагнер “, Евгений Пригожин, в скрит план за образуване на протест против съветското държавно управление.

Етикети: Владимир ПутинИгор ГиркинРусия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР