Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин похвали работата на космонавта Олег Артемиев

...
Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин похвали работата на космонавта Олег Артемиев
Коментари Харесай

Руският вицепремиер Рогозин: сътрудничеството между САЩ и Русия трябва да продължи

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин похвали работата на космонавта Олег Артемиев и неговите американски сътрудници Андрю Фойстел и Ричард Арнолд. Тримата излетяха в космоса нощес с галактическия транспортен съд “Союз МС-08 ”.

“Момчетата потвърждават, че великите сили могат и би трябвало да си сътрудничат. Кооперацията сред Русия и Съединени американски щати в космоса би трябвало да продължи ”, написа Рогозин в Туитър.

Това е много дипломатично изявление на Рогозин. В предишното той не постоянно се е държал по този начин. През 2014 година откакто Съединени американски щати оповести, че ще наложи наказания на Русия заради рецесията в Украйна, Рогозин предложи на НАСА да си изпраща астронавтите на батут.

Понастоящем американската галактическа организация се надява до края на 2018 или най-късно при започване на 2019 година новите частни пилотирани кораби “Старлайнър ” и “Драгън 2 ” да полетят. Като резултат от това НАСА не е закупила места на борда на “Союз ”-ите след есента на 2019-та и към този момент късно да го прави – производството на един транспортен съд от серията “Союз-МС ” лишава към три години. 

 Trampoline

Батут / Wikimedia commons

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР